Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12 d'octubre, res a celebrar

Aquest dimecres dia 12 d'octubre Espanya celebra un any més el dia de la Hispanidad, una efemèride que va fortament lligada a la dominació de l'Imperi espanyol sobre els pobles indígenes americans, a la Fiesta de la Raza franquista i a les manifestacions espanyolistes actuals que volen demostrar qui té encara el monopoli de la violència. Auca del 12 d'octubre

11/10/2011 01:01 Drets i Llibertats

Un 12 d'octubre ve marcat per una nova onada d'atacs al poble català i als seus drets nacionals. És per això que el poble treballador català es mobilitza per condemnar una festivitat que simbolitza el colonialisme i l'ocupació contra els pobles coincidint amb el 519è aniversari de l'arribada a terres americanes de les tropes colonialistes i la posterior invasió de tot el continent americà. Invasió que va comportar el genocidi més gran de la història de la humanitat.  

El canal 33 emetrà a les onze de la nit el documental "Colom i la Casa Reial Catalana". A més,  dijous dia 13, a 3/4 de 7 de la tarda als CINEMES GIRONA de Barcelona, projectaran el documental a la pantalla gran i oferiran un col·loqui.

Twitter: #resacelebrar

Girona

277184_277669865587344_1927913696_nConcentració i vermut popular contra la Hispanitat. EL 12 D'OCTUBRE, RES A CELEBRAR
No a la Hispanitat: fora de Girona la Guàrdia Civil i les forces d'ocupació!

Dimecres 12 d'octubre del 2011
A les 12 del migdia a la plaça dels Països Catalans (a tocar de la caserna de la Guàrdia Civil a Girona)

Concentració i vermut popular contra la Hispanitat

Organitza: CUP Girona i Maulets

La CUP ha anunciat no només que no assistirà als actes del 12 d'octubre, sinó que convoca una concentració de protesta on demana que hi assisteixin l'alcalde Carles Puigdemont i la resta de grups de l'Ajuntament i demana la retirada de la guàrdia civil de la ciutat, així com la recuperació de l'edifici d'Emili Grahit per a situar-hi equipaments cívics

La CUP anima els partits a no celebrar el 12-O i demana la retirada de la guàrdia civil de Girona    

 

Sabadell

sbdantifa

 

Aquest any, 16 organitzacions han fet públic un manifest conjunt i han convocat una manifestació antifeixista que partirà a les quatre de la tarda de la plaça de l'Ajuntament amb la intenció d'aturar el concert "sigui com sigui".

  

Sabadell es mobilitza per impedir la celebració d'un concert nazi el 12-O  

 

 

 

 

 

 

 

Manresa

 

torneig de futbol sala i esmorzar popular
a les 10h. a la pista de l'IES Lluís de Peguera

Organitza: SEPC 

 

 

Barcelona

cartell_12_octA Barcelona, la CUP conjuntament amb altres organitzacions i entitats fa una crida a participar a la manifestació del proper 12 d'octubre a les 17h a la plaça de la Universitat per la llibertat dels pobles.

La formació denuncia que aquest dia "s’exalta l’ocupació, el genocidi i el racisme que per a milions de persones ha significat l’explotació, la repressió, la tortura i la mort". "Un projecte imperialista espanyol que no dista molt del que es va iniciar fa 300 anys als Països Catalans i que té continuïtat institucional amb el passat franquista amb figures com el cap d’Estat i Cap suprem de les forces armades, o a través del tribunal d’excepció de l’Audiència Nacional", assenyala en el seu manifest.

Una manifestació recorrerà dimecres el centre de Barcelona "per la llibertat dels pobles"

 

 

 

actesbcn12o.jpgL'Assemblea de Joves de l'Eixample Nord, juntament amb la resta de col·lectius de l'Esquerra independentista de l'Eixample, es manifesten el 12 d'octubre "per recordar que no hi ha res a celebrar i que seguim combatent el feixisme i ens solidaritzem amb les lluites i resistències del poble americà cap a la seva llibertat i dels pobles oprimits".

Per això han organitzat unes Jornades antifeixistes contra la hispanitat i una la botifarrada que es farà a Passeig Sant Joan amb Rosselló el dimecres. 

14h: Botifarrada Popular

15h 30: Acte Polític amb representants del Poble Mapuche

16h Actuació musical

 

11 d'octubre: Sala KGB:

20h30: Concert amb Cesk Freixas i Revolta 21 (5€ anticipada, 8€ a taquilla)

Organitza: Capicua Produccions i Racó Català

 

9 d'octubre: Barcelona, Ateneu Popular de Nou Barris C/ Portlligat 11-15

22h: X Festival Antifeixista i Antiracista amb OI! THE ARRASE, MONSTRUACIÓN i ROCKAINA (8€)

Organitza: Col·lectiu Antifeixista i Antirracista Al Enemigo Ni Agua (A.E.N.A.)

 

 

Badalona

Manifestació a Badalona 18.00h Plaça dels Països Catalans 

 

 

Sitges

cupsitges12A Sitges CiU dóna suport al PP. Aquest pacte farà que, demostrant un cop més la submissió de CiU al seu soci prioritari, durant aquest dimecres onegi la bandera espanyola al capdamunt de l'Ajuntament. Per denunciar-ho, la CUP ha convocat una concentració que tindrà lloc a partir de les 11 del matí a la plaça de l'Ajuntament. Volen explicitar així el "rebuig a una bandera que no només no ens representa sinó que encarna ocupació, violència, odi, submissió i anticatalanisme".

 

Concentració contra la hissada de la bandera espanyola. Dimecres, 12 d'octubre a les 11 del matí a la Plaça de l'Ajuntament de Sitges 

 

 

 

 

Manlleu

11 d'octubre:

Plaça de Dalt Vila

20h: Manifestació

Després: Concert al pavelló de Manlleu amb Ostia puta, en pura berraca, banda armada, the demencials, brot i insershow.

Organitza: Coordinadora Antifeixista d'Osona

 

 

Mataró

12maresmeEls actes organitzats per Maulets Maresme començaran a les 6 de la tarda a la Plaça de l'Ajuntament de Mataró. Des d’aquesta hora i durant tota la tarda hi haurà activitats per les nines i els nins; un trencaclosques gegant dels Països Catalans, un joc de tirar pilotes al botifler i ocupant...

Seguidament a les 8 actuaran dos cantautors que acabaran donant pas al sopar de botifarres i pa amb tomàquet que dóna nom a l’acte.

Un cop finalitzat i recollit el sopar, cap a les 10 del vespre, s’iniciaran els concerts. Hi participaran per aquest ordre: El Veïnat (un grup jove que fa reggae-ska des de Vilassar de Mar), Ebri Knight (folk celta des del Maresme), Eina (rock electrònic des del Penedès) i el final de festa a càrrec del mataroní Pd Fotlifoc.

Entre grup i grup hi haurà actuacions bastoneres entre d’altres mostres de cultura popular. També hi haurà durant tota la diada punts de venda de material independentista (on podreu adquirir la samarreta del Maresme antifeixista), així com un parlament de Maulets i de la Coordinadora Obrera Sindical (COS).

 

 

 

Berga

Acció Antifeixista del Berguedà organitza:

14aac_fff1h CONCENTRACIÓ "Recuperem la memòria, construïm la resistència" a la Plaça St. Joan. (MOLT IMPORTANT ASSISTÈNCIA)

13h VERMUT POPULAR al Casal Panxo i projecció de vídeo ANTIFEIXISTA

14h ARROSSADA POPULAR a la Plaça Maragall (6 euros)

Tot seguit, música en directe.


A partir de les 5 de la tarda a l'IES Guillem de Berguedà. Organtiza: SEPC

- Torneig de voleibol.
Els equips han d'estar formats per 6 jugadors i/o jugadores.

- Pintada d'un mural.
Decorarem el pati amb un mural dedicat a la unitat de les aules i al SEPC.

- Lectura d'un manifest.
No hem d'oblidar per res la vessant reivindicativa i política de l'acte.

- Berenar popular.
L'acte finalitzarà amb coca, xocolata, refrescos i moscatell. 

 

 

L'Hospitalet de Llobregathispanitatlh

Amb motiu del dia de la Hispanitat, el Casal Popular i independentista de L'Hospitalet ha organitzat un aperitiu popular a partir de dos quarts de dotze del migdia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dènia

Un cim una estelada 2011 Pujada al Montgó

12 d'octubre

Eixida a les 8.00 de la casa del metge (Castelló de Rugat)

9.00 Plaça Jaume I (Plaça Paris) Dénia

Cal dur:
Esmorzar
Bon calçat
Molta aigua

Organitza: Centre Excursionista Benicadell

 

 

 

 

 

 

 

El Masnou

Botifarrada amb pa amb tomàquet per tres euros. Organitzat per Xalupa. Hi col·laboren Al Masnou Decidim i la Colla de Diables del Masnou.

 


Seva

concertseva12

A Seva la CUP ha organitzat un concert antifeixista que tindrà lloc aquest dimarts a partir de dos quarts de dotze de la nit. "Tornarem a sortir al carrer per mostrar el nostre rebuig frontal contra les celebracions feixistes espanyolistes que el 12 es duran terme arreu del nostre País, i un cop més, tornarem a reivindicar l'alliberament nacional de la nostra terra i seguirem mostrant la solidaritat del nostre poble amb totes les víctimes del colonialisme espanyol, arreu del món i aquí mateix", sentencia.

  

 

Santa Perpètua de Mogoda

masnouhispanitatLa CUP de Santa Perpètua rebutja el 12-O i s'uneix al manifest de la Plataforma de Barcelona per un altre 12 d'Octubre, "per celebrar des d'una memòria viva i de construcció col·lectiva, el caminar cap a un projecte permanent i creatiu des de baix i a l'esquerra que tingui en compte la història, la dignitat i la sobirania dels pobles d'Amèrica i dels nostres Països Catalans".

Alhora ha convocat una concentració que tindrà lloc a les dotze del migdia a la Plaça de la Vila de Santa Perpètua on es farà una lectura del manifest unitari per part d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), i de les diferents organitzacions i persones que en formen part. 

   

 

 

Vic

hispanitat_vicLa CUP ha penjat una estelada aquest dimarts al Puig dels Jueus de la ciutat per recordar a tots els vigatans i vigatanes que el “Día de la Hispanidad” és "una festa imposada i que els catalans no tenim res a celebrar". Sí que cal, diu, seguir reivindicant la fi de la submissió a Espanya.

Després d’hissar la bandera s’ha fet una breu lectura de poemes i s’ha clos l’acte amb el cant dels Segadors. 

 

 

 

Clam antifeixista als Països Catalans en contra del 12 d'Octubre 

12-O: Per uns Països Catalans en lluita contra l'imperialisme i el racisme

Crònica de la jornada contra el 12 d'octubre a Mallorca 

12 d'octubre, jornada laboral als Països Catalans 

"12 d'octubre, res a celebrar". Mobilitzacions de rebuig 

Una vintena de persones s'encadenen a Montjuïc per evitar l'acte feixista de demà 12 d'octubre 

"12 d'octubre, res a celebrar". Mobilitzacions de rebuig 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid