Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una manifestació recorrerà dimecres el centre de Barcelona "per la llibertat dels pobles"

A Barcelona, la CUP conjuntament amb altres organitzacions i entitats fa una crida a participar a la manifestació del proper 12 d'octubre a les cinc de la tarda a la plaça de la Universitat per la llibertat dels pobles.

La formació denuncia que el 12 d'octubre se celebra el dia de la Hispanitat o "Día de la Raza" en què s'enalteix el projecte imperialista espanyol a Amèrica i s'exalta l'ocupació, el genocidi i el racisme que per a milions de persones ha significat l'explotació, la repressió, la tortura i la mort.

11/10/2011 03:51 Drets i Llibertats
En aquest sentit, remarca que el seu és "un projecte imperialista espanyol que no dista molt del que es va iniciar fa 300 anys als Països Catalans i que té continuïtat institucional amb el passat franquista amb figures com el cap d'Estat i Cap suprem de les forces armades, o a través del tribunal d'excepció de l'Audiència Nacional.

 

"Els seu espoli, la nostra misèria"

Al seu manifest, les organitzacions assenyalen que el benefici ha significat "per a aquests pobles l'espoli dels recursos naturals dels seus territoris, el seu deteriorament mediambiental, l'homogeneïtzació cultural i l'inici d'un procés d'explotació de les dones i els homes del continent a través del esclavatge i la instauració de governs neoliberals per la força de les armes a través de cops d'estats i dictadures i amb la participació dels EUA".

Per això denuncien que les migracions econòmiques no estan provocades perquè els Pobles del Sud siguin "naturalment" pobres, sinó perquè aquests pobles "han estat i segueixen sent empobrits pel saqueig incontrolat, realitzat per governs o empreses del nord, amb la complicitat de molts governs del sud". Una institucionalització de l'espoli que, als Països Catalans, ha implicat, segons assegura, salvar la banca amb diners públics per exigències del mercat, i espoliar serveis públics i drets socials, retallar la sanitat i l'educació i reformar el sistema de pensions i accentuen les diferències de classe.

"Contra el patriarcat, la igualtat de gèneres"

D'altra banda, denuncien també que en tot el procés actual de recolonització neoliberal dels pobles, les dones són un dels sectors més afectats per la desocupació, la precarització de l'ocupació i la pobresa. D'aquesta manera, remarca que l'àmbit d'aquesta precarització és doble, ja que no només són les principals afectades per les crisis cícliques del capitalisme sinó que a més són elles les que lluiten i resisteixen des de l'espai afectivo-familiar i domèstic.

"Contra la imposició espanyola, el dret dels pobles a l'autodeterminació"

El manifest condemna també la negació del dret a l'autodeterminació de les nacions oprimides per part de la imposició espanyola. Una estratègia que, diu, avui passa per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la immersió lingüística, que "posa en relleu un altre cop el dèficit democràtic de l'Estat espanyol, que nega sistemàticament el dret a l'autodeterminació!.

"A la seva política de l'odi, hi oposarem la nostra solidaritat"

La CUP i el conjunt d'organitzacions que impulsen el 12-0 antifeixista alerten que "l'odi es materialitza amb l'auge del feixisme i el racisme i amb la seva consolidació a les institucions. Amb polítiques cada cop més desacomplexades orientades a criminalitzar el nouvingut".

En aquest sentit, avisen que a Catalunya i a l'Estat Espanyol "assistim a una institucionalització racista que passa per negar els drets de les persones nouvingudes, afavorint-ne l'explotació, invisibilitzant-les i abocant-les a l'economia submergida, al tràfic i l'esclavatge laboral i sexual". "Una legalitat que dificulta la instal·lació i el desenvolupament personal i social de les persones extracomunitàries dels Països Catalans degut a la llei d'estrangeria, que vulnera drets i ens empresona als Centres d'Internament per a Estrangers", remarca, alhora que afegeix que "aquesta es una institucionalització que, després de salvar la banca amb diners públics per exigències del mercat, ens espolia serveis i drets socials i retalla la sanitat i l'educació, i reforma el sistema de pensions i tot accentuant la divisió social i l'empobriment de la majoria treballadora".


12 d'octubre, res a celebrar
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid