Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sabadell es mobilitza per impedir la celebració d'un concert nazi el 12-O

L'any passat, el dia 30 d'octubre, es va celebrar un concert a la sala Kon-fusion de Sabadell, ubicada a la zona d'oci de la Zona Hermètica, que va aplegar unes 250 persones d'ideologia neonazi. L'acte es va organitzar amb motiu de la festivitat de la Hispanidad.

 

Aquest any, 16 organitzacions han fet públic un manifest conjunt i han convocat una manifestació antifeixista que partirà a les quatre de la tarda de la plaça de l'Ajuntament amb la intenció d'aturar el concert "sigui com sigui".

11/10/2011 03:20 Drets i Llibertats
Aquest any encara no se sap en quin local se celebrarà el concert, però el que sí que se sap és que es farà a Sabadell. Les entitats i persones que subscriuen el manifest estan en contra que es torni a celebrar el concert a Sabadell. "Volem que l'Ajuntament ho impedeixi i que tanqui la sala en la qual s'hagi previst fer-lo. No es pot mantenir una actitud laxa davant d'aquests esdeveniments, s'han d'impedir com sigui", exclamen.

De la seva banda, l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, s'ha mostrat contundent i ha advertit que es perseguiran els propietaris de bars "que contractin aquest tipus de bandes" perquè "això és un delicte". Bustos desconeix on i quan se celebrarà el concert, però ha afirmat que enviaria una carta als bars i restaurants de la zona advertint que "si la Fiscalia no pot intervenir abans, si cal precintarem prèviament alguns locals".

"Si les forces de seguretat i la gent que ens governa no pren les mesures necessàries, serà la gent de Sabadell la que haurà d'actuar directament per evitar-los", adverteixen les entitats antifeixistes, que responsabilitza el govern municipal perquè "és qui ha de vetllar perquè a Sabadell no es produeixin successos com aquests". En aquest sentit, han anunciat que es personaran com a acusació popular contra les persones que cometin possibles fets delictius al barri i contra els operadors o promotors empresarials de la zona d'oci de la Zona Hermètica que permetin concentracions en els seus locals.

L'any passat, el precedent

L'any passat els continguts de les lletres dels grups que van actuar al concert eren marcadament racistes, antisemites i d'apologia al nazisme, segons denuncien les entitats antifeixistes. Com a conseqüència del concert es van obrir diligències contra els organitzadors per demostrar que el contingut de les lletres de les cançons era penalitzable. Actualment no se sap en quin estat es troba el cas i no sembla que hi hagi hagut conseqüències pels organitzadors.

El concert de l'any passat, en un inici, s'havia de celebrar en un local del barri del Poble Nou de Barcelona. Els responsables de la sala en conèixer el caràcter neonazi dels grups que hi havien d'actuar el van suspendre. Immediatament el grup de caps rapats va decidir celebrar el concert a la sala Kon-fusion ubicada a Sabadell.

12 d'octubre, res a celebrar

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid