Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Prop de 700 persones es manifesten a Lleida per la Independència i contra les retallades

La CUP de Lleida, Maulets i la CAJEI van aplegar més persones que l'acte institucional

 

Prop de 700 persones van manifestar ahir pels carrers del centre de la ciutat de Lleida, convocades per la CUP l'Assemblea de Joves i Maulets, en la que ha estat la setzena edició d'aquests actes i una de les convocatòries més concorregudes dels darrers anys. Una assistència molt superior a la que ha tingut l'acte institucional que l'Ajuntament de la ciutat havia programat a la Seu Vella a la mateixa hora.

12/09/2011 01:17 Política

 A part de la nombrosa assistència, els organitzadors van valorat molt positivament el gran nombre d'entitats i associacions de tota mena que van decidir dur a terme l'ofrena de la Diada a l'Edifici del Roser, tal i com l'esquerra independentista havia reclamat, davant l'intent del PSC d'acabar amb les ofrenes en aquest indret simbòlic i traslladar-les a la Seu. 

En aquest sentit, aquest any moltes de les entitats i partits que l'any passat havien acudit a la convocatòria municipal, aquest anys han decidit arraconar al PSC en el seu intent d'acabar amb el Roser com a espai preferent de memòria de la ciutat, assistint a l'antic convent, que durant tot el matí s'ha convertit en l'epicentre de la Diada.

Pel que fa a la convocatòria dels actes de l'esquerra independentista, un acte polític que va cloure la tradicional manifestació a l'Av. Blondel, on els diferents oradors van traslladar la necessitat de plantar cara a les retallades socials que el govern de la Generalitat ve duent a terme en el que és una ofensiva sense precedents per desmuntar l'estat del benestar i finiquitar les conquestes socials aconseguides al llarg de moltes dècades. Rubén Cobo, que va intervenir en nom de la CUP i Daniel Cuit que ho va fer en nom de l'Assemblea de Joves, va exigir la finalització de les retallades i la necessitat de continuar la pressió al carrer per atura-les tot i cridant a la mobilització constant i la fermesa de les classes populars de la ciutat.

 Diverses actuacions musicals i grups de cultura tradicional i popular van amenitzar l'acte polític, que s'ha clos amb un vermut i un dinar popular a la Plaça del Dipòsit, amb l'assistència d'un centenar de persones.

 

lleisa11sw

 

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  3. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  4. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  5. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  6. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  7. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
  8. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  9. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  10. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid