Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mallorca crea una plataforma d'entitats per defensar la continuïtat de la ràdio i TV públiques

Davant de la decisió del govern balear de deixar Mallorca sense senyal a través del desmantellament de Ràdio Televisió de Mallorca (RTVM), avui divendres s'ha presentat la Plataforma d'entitats i organitzacions a favor de la continuïtat de Ràdio Televisió de Mallorca [manifest].

A la roda de premsa de presentació, que ha tingut lloc  a les onze del matí a la plaça d'Espanya de Palma, davant de l'estàtua de Jaume I, hi han participat membres de les entitats adherides, que faran una presentació dels objectius i activitats que prepara la Plataforma, i llegiran el manifest "Sí a la continuïtat de Ràdio Televisió de Mallorca".

23/09/2011 13:19 Comunicació

Durant la presentació de la plataforma, s'han desplegat les pancarts “La solució del PP a la crisi. Enviar els treballadors de M a l’atur” i “No al tancament de MRTVM”. Mentrestant, el portaveu de la Plataforma, Jaume Rosselló, ha explicat els motius de la seva constitució i les accions previstes, i Joan Barceló ha llegit el manifest “Sí a la continuïtat de Ràdio Televisió de Mallorca”.
 
Rosselló ha afirmat que, davant l’equivocació que suposa la decisió del Consell de de tancar la RTV de Mallorca, un ampli grup d’entitats, associacions i grups polítics de l’illa han decidit unir-se en una plataforma cívica per fer arribar amb més força els seus arguments a la població i als responsables polítics en les mans dels quals està la continuïtat de la Ràdio i la Televisió de Mallorca.
 
plataformartvLa primera feina de la plataforma és continuar reivindicant el no tancament i la continuïtat de les emissions d’Ona Mallorca i Televisió de Mallorca. Rosselló ha contraargumentat els motius al·legats pel Consell. En primer lloc, el cost econòmic. Segons Rosselló, RTVM, amb un pressupost de 10 milions d’euros, sempre ha tancat els exercicis amb equilibri pressupostari, mai ha generat dèficit amb la seva gestió, i, en els darrers quatre anys, fins i tot havia generat un superàvit de 1,6 milions d’euros.
 
El segon argument rebatut és el de la duplicitat de serveis. Per a Rosselló, RTVM és un complement a l’oferta del canal autonòmic: aposta per la proximitat que representa la xarxa de corresponsals repartits per tota l’illa, tot oferint informació dels esdeveniments més locals, allà on no arriba la televisió autonòmica, i produint 4.000 notícies d’aquest índole cada any. Aposta per l’esport alternatiu, aportant informació i retransmissions d’equips diversos. Aposta per un model participatiu i de servei públic.
 
El portaveu ha expressat el suport i la solidaritat de la Plataforma d’entitats i organitzacions a favor de la continuïtat de Ràdio Televisió de Mallorca als treballadors de RTVM i a la seva lluita per conservar els seus llocs de feina. Rosselló també ha recordat la primera acció de la Plataforma, el passat dia 12, aprofitant la celebració al Teatre Principal de l’acte central de la Diada de Mallorca, quan va convocar una concentració contra el tancament de RTVM que va comptar amb la participació de diversos centenars de persones.
 
En aquesta línia, ha anunciat que s’estan preparant altres accions per a les properes setmanes, entre elles la participació al proper ple especial del Consell de Mallorca, que es farà el dimecres, 28 de setembre.
 
L'ERO, en marxa

Paral·lelament, avui el consell d'administració de Ràdio i Televisió de Mallorca ha presentat la proposta d'execució de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per al seu tancament i ha facultat el seu director, José Manuel Carrillo, per negociar-lo i elevar la seva execució a la junta d'accionistes. Segons ha informat avui el Consell de Mallorca, el proper 28 de setembre es reunirà la Junta General, i el 29 de setembre se lliurarà tota la documentació al comitè d’empresa i a la Direcció General de Treball, moment en què s’obre un termini de 30 dies per negociar amb el comitè d’empresa les condicions econòmiques i el pla social.

Segons el Consell, "atesa l'absoluta dependència de l’ens RTVM de la institució insular i atesa la actual situació pressupostària, econòmica i financera del Consell de Mallorca i la seva capacitat d’endeutament el seu manteniment“és en aquest moment clarament inviable".

Per tot plegat, "plantejar-se una priorització de les despeses, una eliminació de serveis no obligatoris i totes aquelles mesures encaminades a reduir el pressupost del Consell és ara una necessitat prioritària". Així, insisteix que "RTVM continua sent deficitària" i apunta també la suposada baixada de l'audiència. "Atesos els baixos índex d’audiència, la penetració esperada a la societat mallorquina no s’ha assolit, per la qual cosa no s’ha acomplit els objectius i fins socials que es varen fixar en el moment de la seva creació".

Per saber-ne més:

El PP clausura la primera emissora pública de l'Estat, a Mallorca i en català 

El tancament de Ràdio TV de Mallorca, un atac a pluralitat i a la llibertat d'expressió

El Grup Barnils es presenta a Mallorca en el marc de l'amenaça de tancament de RTVM 

Entitats mallorquines rebutgen el possible tancament de Ràdio Televisió de Mallorca 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid