Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La reforma de la negociació col·lectiva, un pacte contra els treballadors

El context actual d'aprofundiment de la crisi capitalista i d'afebliment organitzatiu de la classe treballadora ha brindat una excel·lent oportunitat al capital per tal de treure'n el màxim rèdit possible en perjudici dels treballadors, els principals damnificats de la crisi i de les mesures de contenció d'aquesta.

 

Amb aquesta finalitat el govern espanyol va aprovar una nova reforma de la negociació col·lectiva, i amb l'objectiu de denunciar-ne els interessos la Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha editat un llibret [pdf] que critica aquest "nou pacte contra els interessos del poble treballador dels Països Catalans i de tot l'estat espanyol".

20/09/2011 18:25 Laboral

Aquest treball de la COS, que va sortir publicat fa uns mesos i que ara començarà a distribuir, pretén denunciar un escenari "que ha aprofitat la classe capitalista per llançar una ofensiva i reforçar el seu paper dominant" i "mantenir i augmentar les seves taxes de guanys en moments de vaques flaques a costa de l'empobriment i la precarització de la classe treballadora".

En aquest sentit, assegura que la reforma de la negociació col·lectiva "suposa un gravíssim atac a la negociació col·lectiva", així com un "retrocés en els drets laborals i nacionals del conjunt de la classe treballadora dels Països Catalans". A més, avisa que "afavoreix els interessos empresarials", que es donen "posicions de privilegi" a CCOO i UGT i que "obre les portes per a noves retallades", a més de comportar "més precarietat i més atur". 

Per tot això la COS insisteix en la necessitat d'"enfortir ideològicament i organitzativament el conjunt de la Classe Treballadora dels Països Catalans, per tal d’avançar cap a la independència, la reunificació i els socialisme" per "plantar cara al model capitalista que se’ns imposa des d’altes instàncies internacionals a partir dels estats espanyol i francès". Així, evidencia la necessitat d'organitzar seccions sindicals a tots els llocs de treball per exigir el compliment estricte de l'Estatut dels Treballadors i de tota la normativa vigent, per evitar situacions d'explotació.

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid