Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La fotografia del rei no presidirà la sala de plens de l'Ajuntament d'Alfés

La CUP d'Alfés considera que l'aprovació de la moció per retirar la imatge del rei com un "gest de normalitat, maduresa i higiene democràtica". A més a més,  l'estelada onejarà a la façana del consistori en dies locals i nacionals assenyalats

El ple de l'Ajuntament d'Alfés va acordar el passat dimecres retirar la fotografiadel Rei de la sala de plens del’Ajuntament per mitjà d’unamoció presentada per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP). Els altres dos grups del consistori, CiU i ERC li van donar suport. Així com també van votar a favor que la bandera estelada sigui hissada al balcó consistorialdurant les festes localsi catalanes més importants. La fotografia del monarca tampoc no estarà en cap de les dependènciesde l’edifi ci municipal, segons  la CUP. La moció de la formació independentista que no va rebre suport va ser el d’elaborar unreglament propi de consultes populars. 

16/09/2011 10:57 Política

La proposta no fou acceptada i aquest fet impedeix posar al servei de la ciutadania aquest mecanisme participatiu i no permet que, tal i com demanava la CUP, les veïnes i veïns d’Alfés puguin exercir el dret a consulta de manera unilateral quan així ho determini una majoria important de la població. L’equip de govern, contemplava que Alfés pogués exercir el dret de consulta unilateral quan ho determinés la majoria de la població del municipi.

La CUP considera l'aprovació de la moció per retirar la imatge del rei com un "gest de normalitat, maduresa i higiene democràtica". El portaveu de la CUP de Lleida, Ferran Dalmau, ha justificat la moció al·legant que el monarca "és una figura que no és democràtica perquè no ha estat escollida i a més representa una institució aliena" i per això ha rebutjat que "una persona que no ha estat votada presideixi els ajuntaments democràtics del país". "Hi ha molts ajuntaments d'arreu del país que no tenen el retrat del rei però han optat per altres vies com retirar-lo directament i no fer-ho a través d'un acord al ple municipal, mentre a l'Ajuntament d'Alfés s'ha optat per aquesta via", segons Dalmau.

Tot i així, l’assemblea local de la CUP es mostra parcialment satisfeta del resultat del ple. Si bé celebra la possibilitat que s’obra de poder corregir les greus mancances que hi havia pel que fa a la dinàmica dels consells de poble, denúncia una alarmant manca de maduresa democràtica i esperit participatiu del govern. En aquest sentit, detecta un excés de personalismes i una perillosa reticència a reduir capacitat unilateral de decisió de l’alcaldia i, per tant, escoltar i delegar en els regidors i, sobretot, en la ciutadania.

D’altra banda, el grup vol queixar-se d’un incompliment sense precedents de la normativa que regeix l’Ajuntament per la no inclusió al Ple, sense previ avís ni arguments o motius manifestos, de tres mocions presentades pel grup municipal de la CUP dins els plaços establerts per la llei. Lluny de voler engegar una polèmica innecessària, es demana que no es manllevi cap dels drets que tot grup municipal té per llei i, per tant, que no es torni a repetir el desafortunat incident.

Recordem que amb gairebé el 40 per cent dels vots, la CUP d'Alfés es va convertir  a les darreres eleccions municipals en la força més votada al municipi garriguenc. CiU i ERC van aconseguir 2 regidors cadascú. Els regidors aufesins són Dani Almenara Espasa (alcaldable), Joel Jové Martí i Marc Sendrós Sans. Tot i així, el fovern municipal esta format per CiU i ERC i l'alcaldia està en mans de CiU.

L'Ajuntament d'Alfés aprova retirar la foto del Rei de la sala de plens municipal. Vídeo de l'ACN

L'Ajuntament d'Alfés aprova retirar la foto del Rei de la sala de plens municipal  ARA

L'estelada onejant i el retrat del rei a l'armari per acord de ple   Nació digital

L'Ajuntament d'Alfés acorda retirar les fotografies del rei Joan Carles  324

 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid