Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Plataforma pels drets dels animals Carles Pinazo rebutja la creació d'una càtedra taurina

Diversos col·lectius animalistes han constituïtit la Plataforma pels drets animals Carles Pinazo per aglutinar esforços en la seva lluita i molt especialment per rebutjar la creació d'una càtedra taurina a les universitats valencianes.
 
La plataforma lluitarà amb tots els seus mitjans  per impedir la creació de l’anomenada càtedra, de la mateixa manera que mostrarà el  seu més profund rebuig cap a qualsevol activitat, festivitat o tradició en la qual s'use, abuse, torture i/o se li done mort a qualsevol animal. Per a l'entitat la càtedra anunciada té com a finalitat la d'exalçar i tractar d'inculcar en el món universitari la malnomenada Festa Nacional. Amb l'objectiu del manteniment d'una “tradició” es pretén justificar la crueltat cap els essers vius.

17/08/2011 00:46 Drets i Llibertats
Segons l'entitat que agrupa diversos col·lectius animalistes  "tots coneixem tradicions, moltes d'elles ancestrals, que són execrables i que afortunadament van desapareixent (esclavatge, ablació , lapidació… etc.) gràcies a l'acció de grups compromesos. La tauromàquia deu incloure's entre estes tradicions, perquè no pateixen menys els animals  que les persones enfront de la crueltat"
 
Sota aquests paràmetres consideren que és inadmissible la creació d'una Càtedra Taurina en l'àmbit Universitari. "Un àmbit Universitari, entre  les finalitat  de les quals es troba l'ètica i la defensa del Medi Ambient. 
 
Les entitats que configuren les plataforma són el Colectivo Animalista de la Universidad de Valencia, Asociación Plataforma UPV ProAnimales (PUPA), ARCADYS, PACMA Partido Animalista, ADAANA, AnimaNaturalis, FEDENVA, SPASAV, PRODA, Iniciativa Animalista, Societat Protectora Arc de Sant Martí, ACMAT-CERO, SPAMA, Comissió els Gossets. Folgança Antitaurina pels Drets dels Animals.
 
S'ha escollit el nom de Carles Pinazo perquè fou un pioner del moviment animalista valencià.  Sacerdot secularitzat, es manifestà durant anys davant de la plaça de bous de València, la majoria de vegades a soles o acompanyat de la seua dona.  Sempre portava una gran pancarta feta per ell mateix, plena de fotografies i de raons front a la tortura taurina.  Ni les amenaces ni les agressions pogueren mai amb ell, només la malaltia el llevà del seu lloc al carrer Xàtiva, a prop del fanal on enganxava aquella gran pancarta,  prop dels que estaven sent torturats.

Destacà, també, per la seua postura crítica a l’església.  Participà activament en la campanya “Jo no t’espere”, per la visita del papa Benet XVI a València del 2006.


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid