Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Lleida crida a la mobilització davant la visita del príncep espanyol

La CUP ha fet una crida als ciutadans de Lleida perquè expressin el seu rebuig a la corona espanyola davant la visita del príncep espanyol Felip de Borbó per assistir a l'entrega dels Premios Nacionales de Cultura de España.

La formació remarca que la borbònica és "una dinastia aliena a la nostra realitat i d'infaust record per a la història de la ciutat", i considera que la presència de nou del Borbó és "totalment innecessària", i veu la permanència d'aquesta institució com "una rèmora feudalista pròpia de societats que no han assolit la plenitud democràtica".

07/07/2011 09:30 Drets i Llibertats
En aquest sentit,  anima als ciutadans a expressar el seu rebuig a la institució monàrquica, "negadora dels nostres drets nacionals i socials de justícia, igualtat i llibertat" i anuncia que en els propers dies farà públics els actes de rebuig a la visita que programarà.

Per la CUP, a més, la visita suposarà nombroses i prescindibles despeses a les butxaques dels lleidatans i lleidatanes, que hauran de sufragar el que la formació considera "un nou capítol de la campanya de promoció personal de l'alcalde i la seva carrera política, malgrat la severitat del moment de crisi que sofrim i les nombroses retallades que accentuen les desigualtats socials en la nostra ciutat".

Pel que fa als Premios Nacionales de Cultura de España, la formació assegura que "són totalment aliens a la realitat nacional catalana" i que formen part d'"una intensa estratègia d'espanyolització de la ciutat que l'alcalde Ros ve duent a terme en els darrers anys, amb la realització de tota mena d'esdeveniments d'exaltació nacional espanyola i de menyspreu a la realitat nacional catalana".

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid