Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Irritació del PP perquè la CUP va convidar una diputada de Bildu a les festes de les Santes

 El partit Popular (PP) s’ha mostrat irritat per la visita d'una representant de Bildu, que va ser convidada per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Mataró a l'anada a ofici i a la missa de les Santes, la festa local de la capital del Maresme.  El PP és l’únic partit que ha protestat pel convit d’aquesta diputada de Bildu a les festes de les Santes

El grup municipal del PP va anunciar que no assistiria a aquests actes institucionals com  a forma de boicot. El representant d’aquest partit espanyolista va declarar que no veia amb bons ulls la presència de la diputada Bakartxo Ruiz i representant de Bildu al Parlament de Navarra.

28/07/2011 19:45 Política

 

Segons van manifestar els representants de la CUP, el motiu pel qual es va convidar la representant electa de Bildu era a la voluntat d'agermanament entre els pobles basc i català: “La visita pretén apropar la realitat basca a la ciutadania de Mataró, manifestar el nostre suport a l'aposta per la pacificació i la democratització d'Euskal Herria i el nostre rebuig unànime a l'estratègia repressiva de l'Estat espanyol”.

 

La CUP convida Bakartxo Ruiz, representant de Bildu, a l'Anada a Ofici  (CUP de Mataró)

La diputada Bakartxo Ruiz, representant de Bildu al Parlament de Navarra, assistirà com a convidada, a proposta la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), en els actes institucionals de Les Santes del dia 27 de juliol.

La participació de Bakartxo Ruiz en la festa major de Mataró respon a la voluntat de la CUP d’agermanament entre els pobles basc i català. La visita de la representant de la coalició independentista basca Bildu pretén apropar la realitat basca a la ciutadania de Mataró, manifesta el nostre suport a l’aposta per la pacificació i la democratització d’Euskal Herria i el nostre rebuig unànime a l’estratègia repressiva de l’Estat espanyol, que ens els darrers anys ha segrestat la voluntat popular a través dels Tribunals i de l’aplicació de la Llei de Partits.

Bakartxo Ruiz, que és professora d’euskara i una persona compromesa amb els moviments socials i amb la causa de la independència d’Euskal Herria, també participarà en l'acte públic organitzat per la CUP el mateix dimecres 27 de juliol a les 19:30 hores al casal l’Aliança  (carrer Bonaire, 25 -  Mataró) amb el títol"Present i futur a Euskal Herria".

 

 

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid