Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Girona lamenta l'agressió a l'alcalde, però demana que no es criminalitzi el moviment

La CUP de Girona insisteix a considerar els fets desafortunats, però demana que no es criminalitzi el moviment contra les retallades.
 
Ara bé, els grups municipals es neguen a signar la declaració promoguda per la CUP amb el suport dels sindicats. El text era una versió ampliada de la proposta inicial de Puigdemont, però posava l’accent en el clima de tensió social provocat per les retallades.
 

15/07/2011 15:52 Política

La CUP de Girona ha criticat l’actitud de la resta de grups municipals de l’Ajuntament de Girona, que s’han negat a acceptar el text proposat per la CUP amb el suport dels sindicats IAC, UGT, CCOO i COS sobre els incidents amb Carles Puigdemont.

El text de la CUP era una versió ampliada de la proposta inicial de CiU, i esmentava el clima de tensió social provocat per la crisi econòmica i les retallades de drets socials i laborals impulsades recentment. També s’hi recollia el compromís per part de l’Ajuntament de Girona de treballar per la cohesió social i per tal que les retallades no perjudiquessin més les condicions de la ciutadania gironina.

Així, tot i no haver signat la declaració institucional, la CUP ha deixat clar que valora els fets d’ahir com a “desafortunats i inapropiats”, i ha insistit a demanar que no s’aprofiti l’ocasió per criminalitzar el moviment en contra de les retallades. Finalment, la CUP ha anunciat que està a l’espera que altres col·lectius i entitats socials de la ciutat se sumin a la declaració.

 

Comunicat d'aquest matí


La CUP lamenta l'agressió a Puigdemont, però demana que no es criminalitzi el moviment contra les retallades

Davant la proposta de condemna de l'Alcalde, la CUP proposa un text en què, a més dels fets d'ahir, es condemna tota la violència i la situació de tensió que està provocant la crisi econòmica i les retallades

La CUP de Girona ha lamentat els incidents d'ahir, en què l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, va ser increpat i va rebre una coça, en el marc d'una manifestació contra les retallades. La formació ha qualificat els fets d'"inapropiats", però ha demanat que no s'aprofitin per criminalitzar el moviment contra les retallades i les persones i organitzacions que ahir es van manifestar en motiu de la visita del conseller de Salut, Boi Ruiz, a Girona.

Per això el grup municipal de la CUP ha presentat una proposta de declaració institucional a l'Alcalde, en què es condemnen, a més dels fets d'ahir, tota la violència i la situació de tensió que està provocant la crisi econòmica i les retallades de drets socials i laborals impulsades per la Generalitat, que estan generant un descontentament creixent en la ciutadania. Així, la CUP considera imprescindible contextualitzar els incidents en aquest context social, i espera que la resta de grups siguin receptius, en aquest sentit.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid