Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Navarro: "Ha arribat el moment de dibuixar una CUP referencial"

El candidat de la CUP a Girona, Jordi Navarro, creu que ha arribat el moment de "començar a repensar l'actual estructura de la CUP" després de "l'èxit electoral que ha catapultat la CUP a ser una força política present i decisiva en molts municipis".

En un article d'opinió publicat a Llibertat.cat, Navarro considera que "cal un debat constructiu i productiu que ens condueixi a bastir una nova CUP, més forta, combativa, arrelada i eficaç". En aquest sentit, assegura que "la CUP ha de ser una organització nacional, referencial i amb capacitat de fer lluita al carrer. "Ha arribat el moment de dibuixar una CUP referencial, amb implantació nacional arreu dels Països Catalans, capacitat de lluita i mobilització i també rigor de treball institucional", sentencia.

10/06/2011 10:21 Política
"Més enllà de la moda mediàtica actual hi ha una realitat nacional i local ben afermada on dia a dia es treballa incansablement, des de la base i des dels municipis, treballant colze a colze amb el teixit associatiu", explica Navarro en un article publicat a Llibertat.cat i titulat "Entre el carrer i la representativitat". El candidat de Girona considera que cal llegir amb atenció els resultats obtinguts i extreure'n conclusions encertades, ja que l'èxit electoral de la CUP "no ens ha de fer perdre el nord i ens hem de refermar amb més força que mai en la nostra aposta per continuar la lluita al carrer i combinar-la amb una acció institucional que per res del món ens ha de desviar dels nostres objectius i de la nostra praxi diària".
 
"La CUP ha de ser una organització nacional"

 Navarro defensa un model d'esquerra independentista "on la CUP no en sigui la simple expressió institucional", i en aquest sentit assegura que "la CUP ha de ser una organització nacional, referencial i amb capacitat de fer lluita al carrer, al costat de la ciutadania". "No crec en un moviment segmentat sinó que crec que ha arribat el moment de dibuixar una CUP referencial, amb implantació nacional arreu dels Països Catalans, capacitat de lluita i mobilització i també rigor de treball institucional", conclou.

Amb tot, assenyala que "pel bé del moviment", ha de millorar la coordinació amb les diferents lluites de l'Esquerra Independentista: la sindical, la juvenil, l'estudiantil, la cultural... "Aquest tema, el de la coordinació entre agents de l'EI s'haurà d'abordar a fons els propers mesos i anys i trobar la formula més idònia", manifesta.

Participació de la CUP a les autonòmiques

Navarro reconeix que un debat que inevitablement aflorarà serà el de la participació o no de la CUP a les properes eleccions autonòmiques de Catalunya, l'any 2014. Amb tot, tot i que admet que hi ha demandes "d'importants sectors polítics, socials, sindicals..." l'independentista creu que aquest "no és el tema més important". "Ens cal debatre obertament i serena aquest afer, però cal debatre paral·lament i amb la mateixa intensitat l'expansió territorial de la CUP arreu dels PP.CC i valorar quines fites electorals i socials es poden assolir al conjunt del territoris de la nostra Nació", assenyala.

"La CUP té importants reptes en l'horitzó i per responsabilitat ens correspon plantar cara a la situació i estar a l'alçada de les circumstàncies", manifesta, ja que "ens trobem immersos en un triple procés de crisi: nacional, social i econòmica, ambiental i energètica; una conjuntura caracteritzada per un context de retallades brutal i per una ofensiva sense precedents de les forces neoliberals, que estan instal·lades en governs i empreses i des d'aquí comanden el país cap a la ruïna".

En aquest sentit, segons ell, "ser capaços de reestructurar la nostra organització, consolidar una expansió progressiva i ferma arreu dels PP.CC i ser capaços de plantejar una alternativa al segle XXI han de ser els reptes a què ens hem d'enfrontar els propers anys".


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid