Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els indignats acampen al Parlament

Aturar l'aprovació dels Pressupostos de la crisi. Aquest és l'objectiu dels indignats de Barcelona, que han substituït l'acampada de la plaça de Catalunya -ja aixecada- per la del Parlament de Catalunya, que ha començat aquest dimarts al vespre coincidint amb l'inici del debat dels Pressupostos.

Milers de manifestants provinents d'arreu de Barcelona i de l'àrea metropolitana han confluït a través de diverses columnes de protestants vingudes dels barris als accessos del Parc de la Ciutadella que el Departament d'Interior s'havia encarregat de blindar per barrar el pas dels indignats al Parlament.

14/06/2011 23:32 Drets i Llibertats

Interior ha aconseguit el seu propòsit i ha impedit que els protestants saltessin les barreres i accedissin a l'interior del Parc de la Ciutadella, i de fet els indignats així ho demanaven amb l'objectiu de mantenir el caire pacífic de la protesta i evitar incidents.

D'aquesta manera, els milers de persones s'han mantingut concentrades a les portes del Parc de la Ciutadella, als accessos del Parlament i és aquí on aquells que vulguin passaran la nit acampats. El Departament d'Interior havia demanat aquest dimarts un reunió amb els indignats que finalment s'ha produït malgrat les reticències del moviment del 15-M pel fet de no tenir caps visibles sinó ser el reflex del malestar d'una majoria social. Amb tot, finalment s'ha celebrat aquesta reunió, on s'ha acordat que s'acamparia fora del recinte, i s'ha penjat el contingut de la conversa a Internet per tal que tothom la pugui escoltar i per mantenir-se fidels al principi de no haver-hi portaveus o caps visibles.

Amb tot, Interior també volia impedir que aquest dimecres, dia en què comença el debat dels Pressupostos al Parlament, els indignats barressin el pas dels diputats al Parlament. Aquest acord no s'ha assolit i els indignats mantenen el compromís d'impedir que se celebri la sessió plenària. Tots els grups parlamentaris han denunciat aques fet, malgrat respectar la naturalesa de la protesta, i han reivindicat el seu dret d'accedir al Parlament. Alguns grups denuncien que si se'ls barra el pas no podran defensar el no a l'aprovació dels Pressupostos. Es dóna la circumstància que aquesta setmana es debaten les esmenes a la totalitat del projecte de llei de pressupost.

 

{youtube}-IxRvvfTbIk{/youtube}

 

 

ciutadella3

 

 

ciutadella1

 

 

ciutadella2

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid