Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una altra seguretat és possible: aïllen provocadors i policia

 
   

Els acampats a la protesta de  Barcelona han tornat a demostrat la seva organització i el caràcter pacífic dels “indignats”. Durant la celebració del títol de Lliga de Campions assolit pel Barça han aïllat amb barreres humanes la plaça dels incidents provocats per la celebració futbolística. Les previsions criminalitzadores del govern de CiU i de mitjans del règim han quedat molt lluny de la realitat. Satisfacció dels 'indignats' per haver aconseguit aïllar els incidents de la celebració del Barça,  malgrat la "tensió".

Els indignats van portar a terme un sistema de seguretat més eficaç que els dels policies. Els Mossos d'Esquadra no han pogut entrar a la plaça de Catalunya i han fet marxa enrere just després d'haver dispersat els centenars de seguidors que es trobaven a les rambles i els seus entorns, alguns dels quals eren responsables de diversos aldarulls. Com a mínim s'han calculat 84 detinguts i 132 ferits en els altercats amb la policia durant la celebració

29/05/2011 13:31 Drets i Llibertats

Els incidents d’alguns seguidors han començat a quarts de tres de la matinada quan, després de diverses corredisses, s'ha procedit a desallotjar les rambles de violents. Posteriorment desenes d'antiavalots s'han aproximat fins la plaça amb la intenció inicial d'entrar-hi, però no han pogut aprofitar l’excusa del futbol perquè el sistema de seguretat dels acampats ha estat exemplar.


D’aquesta manera no hi ha hagut incidents entre els "indignats" que havien previst molts mitjans. es Els aficionats del FC Barcelona que celebraven la seva quarta Champions League a Londres contra el Manchester United (3-1) també han respectat l’acampada, i en molts casos s’hi ha sumat durant una estona.


 Un centenar de seguidors del Barça han intentat protagonitzar incidents al centre de la ciutat, moment en què els Mossos d'Esquadra han intervingut per dispersar-los, aprofitant per intentar entrar a la plaça de Catalunya per camuflar-se entre els "indignats", tot i que aquests els ho han impedit formant un cordó humà al voltant de la plaça. Els acampats  portaven cartells en favor d'una "acampada pacífica" i han impedit l'accés al centre de la plaça als Mossos, que finalment han decidit no repetir les brutals càrregues de divendres.


A les 2 hores de la matinada un grup de seguidors del Barça ha trencar mobiliari urbà i de comerços, moment en el que hi han intervingut les policies antiavalots practicant detencions i enfrontaments amb els seguidors.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid