Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Més de mig miler de persones omplen la plaça del Diamant en l'acte central de la CUP-AxB

Més de mig miler de persones omplen la plaça del Diamant en l'acte central de la CUP-AxB Els independents de la candidatura independentista i d’esquerres defensen la necessitat de recuperar la veu dels barris per transformar Barcelona
 
Més de 500 persones han assistit aquest diumenge, dia 15 de maig, a l’acte central de la campanya de la CUP-Alternativa per Barcelona a l’ajuntament de la ciutat. La convocatòria, que ha tingut lloc a la plaça del Diamant, al cor del districte de Gràcia, s’ha iniciat amb un dinar popular, el qual li ha seguit els parlaments de les personalitats independents que integren la candidatura independentista i d’esquerres a la capital del país.

15/05/2011 21:09 Política

Presentat per l’activista dels moviments socials i veí del barri, David Fernàndez, l’acte polític ha començat amb la intervenció de Josep Maria Navarro, empresari de l’economia social i solidària i número 40 a la llista en qualitat d’independent, que ha reclamat fer de Barcelona “un motor actiu en la lluita contra el militarisme i la guerra, alhora que estandard de la cultura de la pau, del diàleg i de la solidaritat” entre els pobles de les dues ribes de la Mediterrània.

acte_cup-axbdiamant2Al seu torn, ha pujat a l’escenari Roser Veciana, exregidora d’Els Verds a l’Ajuntament i número 7 a la llista, per la qual el consitori ha esdevingut “una Societat Anònima que no representa a ningú”. Segons Veciana, davant d’aquesta situació, “la CUP-AxB apareix per construir una veritable democràcia directa”, per acte seguit afegir: “Mitjançant el treball en els barris i al costat de la gent, farem una ciutat pensada per les necessitats de la ciutadania”, ha afirmat. Roser Veciana ha acabat el seu parlament proposant que Barcelona sigui insubmissa a totes les guerres i proclamant que la CUP-AxB “som radicals perquè anem a l’arrel de les coses”.

A continuació, l’escriptor i número 41 a la llista de la candidatura, Julià de Jòdar, s’ha referit a l’aposta de la CUP-AxB per ser la corretja del canvi social i de democràcia de base que aspiren els sectors populars de la ciutat i del país en el seu conjunt. Per ell, “volem ser la punta de llança dels interessos veïnals, no pas per substituir-los, sinó per representar-los”. En aquest sentit, Jòdar, recent guardonat amb el Premi Serra d’Or, ha defensat la CUP-AxB com a “dic de contenció” contra la corrupció, l’especulació i la manca de justícia i de llibertats. “Hem de transformar el món perquè a la ciutat es noti, i viceversa, hem d’anar als barris per canviar el món”.

El darrer a intervenir ha sigut el cap de llista de la CUP-AxB, Xavier Monge, que ha qualificat la candidatura independentista i d’esquerres com “la veritable opció últil i de la il·lusió” davant del model neoliberal i discriminatori que han vingut desenvolupant els diferents governs del consistori de la Transició a ençà. Monge ha contraposat la Barcelona de les ordenances, la repressió, l’especulació i la corrupció a aquella Barcelona possible que la CUP-AxB vol construir al costat dels moviments i els sectors crítics de la ciutat, perquè, parafrejant Miquel Martí i Pol, “tot està per fer i tot és possible”.

L’acte central de la CUP-AxB ha acabat amb les actuacions dels cantautors Meritxell Gené i el triplet acústic que integren els membres d’Obrint Pas Xavi Sarrià, Miquel Gironès i Miquel Ramos.

 

actecu-axbfiamant3

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid