Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L’OCB de Sineu i diverses organitzacions rebutgen els incidents provocats per un grup extremista

Sineuers Independents ha dit en una nota de premsa que ells varen sortir amb la bandera per “defensar la unitat de la llengua catalana” davant la “contínua provocació” de la Fundació Círculo Balear (FNCB) i l’anomenada Acadèmia de la Llengua Balear, que “neguen la llengua catalana “. 

Davant els incidents ocorreguts ahir a Sineu durant l’acte d’inauguració d’una estàtua dedicada a la figura de Jaume II, l’Obra Cultural Balear (OCB) de Sineu considera lamentable l’actitud no dialogant i provocadora d’un grupuscle extremista molt minoritari, que va deslluir l’acte.

30/05/2011 23:09 Drets i Llibertats
L’OCB de Sineu vol remarcar que, com a associació, ni va ser convidada a l’acte, ni va convocar ningú a anar-hi. L’entitat, que es va constituir per contribuir a la dinamització cultural del poble, ha centrat de sempre la seva tasca en la promoció de la cultura popular i en l’edició d’una revista d’àmbit local, i sempre en col•laboració amb la totalitat de les associacions de Sineu. A més, la delegació considera que en situacions de divergència és més necessari raonar els punts de vista que no increpar i insultar, com varen fer alguns assistents a l’acte.
 
Per la seva banda, Sineuers Independents ha dit en una nota de premsa que ells varen sortir amb la bandera per “defensar la unitat de la llengua catalana” davant la “contínua provocació” de la FNCB i l’anomenada Acadèmia de la Llengua Balear, que “neguen la llengua catalana “.
 
La formació ha responsabilitzat dels fets d’ahir el PP perquè convidà les dues organitzacions.

Esquerra de Sineu ha coincidit amb aquest posicionament i ha denunciat en un comunicat l’”actitud provocadora” del PP, que convidà membres de la FNCB que varen interrompre, segons aquest partit, el discurs de l’acte inaugural amb crits de “parla mallorquí” i amb insults com “putos catalans” i “fora, fora” quan va sonar l’himne mallorquí, “La Balanguera”.


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid