Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Josep Manel Ximenis, cap de llista de la CUP a l'Ajuntament d'Arenys de Munt

 
ximenis-arenysdemunt-250
 

 "Hem fet una campanya austera... pensant només en Arenys de Munt"

Josep Manel Ximenis, actual regidor de la CUP, a l'oposició, i impulsor de la consulta per la independència d'Arenys de Munt, va ser ratificat per tornar encapçalar la llista en les properes municipals en una assemblea oberta. Una iniciativa de “democràcia participativa i pionera” en què els ciutadans han pogut participar tant en l'elaboració de la llista com en la del programa en les darreres assemblees que s'han anat fent obertes a tota la població.

20/05/2011 08:08 Entrevistes

Com ha afrontat la campanya electoral la CUP d'Arenys?

Amb molta il·lusió i molt motivats pel bagatge de la tasca feta durant els darrers 4 anys. Penseu que hem estat la força política que més mocions ha entrat al ple municipal. Un total de 65, de les quals 62 han estat aprovades i 38 ho han estat per majoria. Hem practicat sempre una crítica constructiva des de l'oposició. Hem posat les bases per a la realització del nou geriàtric, hem col·laborat en la realització de noca biblioteca..., però sobretot hem resolt problemes al veïnat, ja que hem tingut una relació directa i hem estat molt receptius
 
Penseu que tot el país estarà pendent del que passi a la població el 22-M després  de l'històric 13 de Setembre del 2009?
Sí ens som conscients, però nosaltres ens hem basat en fer una campanya electoral pensant només en Arenys de Munt. I és que el 13 de setembre del 2009 no ens ha influït en fer el tipus de de companya que hem desenvolupat. Hem fet una campanya austera, tot i que sabem que ens enfrontem amb organitzacions que tenen al darrera una gran maquinària electoral. Ara bé, no entenem que en temps de crisi aquestes organitzacions convencionals malbaratint tants diners en la campanya.

 

 

Aleshores, quines han estat les mesures d'estalvi de la CUP?

Des de la CUP volem començar a donar exemple de l'existència de noves formes de realitzar campanya electoral sense haver de gastar tants diners i, al mateix temps, demostrar que poden servir per ajudar als veïns del poble que ho necessitin.

Alhora, també volem crear consciència ciutadana, és per aquest motiu que l'import que destinarem a aquesta acció social es vincula directament a la implicació que tinguin els nostres convilatans, destinant 1.000 euros per cada regidor que obtinguem. D'aquesta forma tothom serà coneixedor de l'import que es destina a aquesta acció, donant exemple de claredat i transparència.

L'acció social, a la qual es destinaran els diners estalviats, serà a proposta dels mateixos veïns i de les entitats i associacions del municipi i serà triada en una Assemblea Popular, en la qual podrà participar tothom que ho desitgi, abans del 30 de setembre d'aquest any.

Aquesta és una iniciativa pionera a tot el País, el seu èxit i que sigui un exemple a seguir per altres formacions polítiques dependrà del grau d'implicació dels veïns d'Arenys de Munt.

L'entrada de la CUP al consistori ha trencat les inèrcies immobilistes en el camp local?

Bé, Arenys de Munt té tradició en trencar esquemes en esta direcció, abans de la CUP altres organitzacions de veïns ja havien trencat les inèrcies dels partits convencionals. La CUP ha reforçat aquesta tendència que trenca els esquemes convencionals. És per això que estem en el punt de mira d'aquestes organitzacions i rebem atacts d'arreu, però tot i així seguim fidel amb les nostres idees, ja que nostre compromís es d'estar al costat del veïnat.

Quines problemàtiques ha d'afrontar un nou govern municipal?

El principal repte és l'econòmic, ja que l'Ajuntament està molt endeutat. És per això que cal reduirl'endeutament per
evitar pagar, amb els diners de tots els arenyencs, interessos a la gran banca. I caldrà ser enginyosos i imaginatius per incrementar ingressos.En aquest sentit, la CUP és partidària de potenciar l'empresa pública amb l'objectiu que generi llocs de treball. I és que hi ha centenars d'arenyencs que actgualment estan a l'atur.
Un altre repte del nou ajuntament serà la posada en marxa del nou geriàtric públic i el centre de dia per a la dignitat de la gent gran.

Per quina vessant està incidint la CUP durant la campanya?
En aquest campanya, la CUP està incidint en tres eixos, la participació ciutadana, la gestió econòmica i en polítiques socials. Pel que fa a la participació, la CUP d'Arenys de Munt ha estat pionera amb la realització d'assembla oberta per a la designació del candidats i volem mantenir aquesta línia amb l'objectiu que el veïnat se senti més motivat a participar. En el camp de la gestió econòmica, ja que no és una qüestió. de recaptar més sinó de gestionar i organitzar millor allò que fem amb els diners de tots. Pel que fa a polítiques socials en la línia de fomentar le cohesió social

La consulta sobre la Independància esta incidint a la campanya? Pot influir en el resultat del 22-M a Arenys de Munt?
Des d'una perspectiva de país influirià, però en camp local no, penseu que per exemple que per a ERC d'Arenys de Munt l'organització a batre és la CUP amb això està tot dit.

Tot i així que passarà el 22-M?
Que el veïnat valorarà la feina feta i la propostes que oferim

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid