Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El moviment dels indignats ja és imparable i s'estén per tot el país

El desallotjament perpetrat divendres al matí per part del conseller d'Interior, Felip Puig, contra els acampats a la plaça de Catalunya de Barcelona ha generat un efecte crida arreu dels Països Catalans, i les protestes s'han estès pertot.
 

Així, en multitud de ciutats s'han celebrat manifestacions, cassolades, s'han engrandit les acampades, etc. en suport als indignats de Barcelona, que han patit violentes càrregues policials que han provocat 120 ferits però l'efecte contrari al pretès: han enfortit el moviment.

28/05/2011 02:17 Drets i Llibertats

 

Barcelona

Milers de persones s'han aplegat aquest divendres a la tarda i nit a la plaça de Catalunya per reprendre la protesta que divendres al matí s'ha vist paralitzada pel desallotjament del campament dels indignats. Els protestants omplen la plaça amb les mans pintades de color blanc i alçades cap al cel tot cantant consignes com "Plaça Catalunya és del poble", "Aquí comença la revolució", "Menys policia més educació" i també "Felip Puig dimissió". Els indignats condemnen així el desallotjament dels Mossos d'Esquadra, que han desmantellat l'acampada per garantir la seguretat i la salubritat de l'espai, i refermen la seva intenció de mantenir la mobilització. 

A més, els indignats han contestat al conseller d'Interior, Felip Puig, que la seva actuació ha estat pacífica i han assegurat que els Mossos d'Esquadra han actuat sense que s'hagués donat cap situació de violència o provocació prèvia. El vocal de la comissió de Defensa del Col·legi d'Advocats, Jaume Sens, ha denunciat la "violació del dret a reunió i manifestació" reconegut constitucionalment de les persones que es trobaven a la plaça de Catalunya i ha considerat que els agents han fet ús "en primer instància" de la via punitiva sense intentar dialogar amb els acampats. "Hi havia una altra solució possible", ha declarat. Ha reclamat també que els Mossos duguin els distintius identificatius.

València

Al voltant de 3.000 persones s'han manifestat aquest divendres al centre de València al crit de "Tots som Barcelona" per protestar contra la càrrega policial. Al principi, els acampats a la Plaça de l'Ajuntament de València havien convocat a les 18.30 hores una concentració davant de la seu de la Delegació del Govern al carrer Colom per mostrar el seu rebuig al desallotjament que ha acabat amb més de 120 persones ferides, encara que finalment els indignats han decidit protagonitzar una sonora manifestació pels carrers del centre de la ciutat que ha estat envoltada per un ampli dispositiu de seguretat.

Durant la concentració, representants del moviment 15-M han llegit un manifest en què han expressat el seu "màxim suport" als acampats barcelonins i en el qual han posat de manifest que els fets esdevinguts els legitimen "encara més" en les seves reivindicacions, que segons asseguren, "tenen ara encara més força". Els assistents han mostrat el seu rebuig al desallotjament a través d'una cassolada, després de la qual estava previst la volta a la Plaça de l'Ajuntament, on preveuen celebrar l'assemblea diària a les vuit. No obstant això, els milers de congregats han canviat els seus plans i han decidit recórrer a una manifestació el carrer Colom. La policia, després de parlar amb alguns dels portaveus del moviment, ha anat obrint pas i tallant el trànsit als carrers adjacents.

Palma

El moviment 15-M de Palma també s'ha solidaritzat amb els desallotjats de la plaça de Catalunya de Barcelona i han mostrat el seu rebuig a la violenta càrrega policial. A Palma, prop d'un miler d'indignats s'ha congregat a la plaça d'Islàndia. Els ciutadans duien cartells que deien "La violència no ens silencia" i tots els presents clamaven "llibertat!, llibertat!" a l'uníson. Els indignats han condemnat els cops i les porres dels Mossos d'Esquadra i repetien: "Creuen que amb cops i porres ens domesticaran. No tenim por. Tenim la justa indignació i ràbia", deia un dels presents. Al mig de la plaça, els ciutadans proclamaven consignes que ressonaven pels altaveus. Eren les veus de tots els congregats: ciutadans joves, infants, parelles, gent gran, de mitjana edat i de totes les condicions professionals. Eren les veus dels indignats, unides per un mateix crit. "Lluitar, crear i poder popular!", deien.

"Estam emparats per un sistema de covards. Banquers desarmats i corruptes, retornau al poble el que li pertany!", corejava un. Els lliris, els clavells i els poemes donaren una lliçó de pau a la concentració, ben al contrari de la càrrega policial de Barcelona. "És més fàcil agafar una arma i més difícil contenir-se i dir: aquí quedam!", deia un dels indignats. "Tornarem! Tornarem i tornarem!", afegí un altre. Un dels portaveus llegí un poema escrit per Jaume Ribas dedicat a tots els acampats de totes les ciutats: "Som els nous rebels. Som l'atur, som la cua de l'INEM. Som precaris, contractes brossa milionaris. No som, ni volem ser, especuladors visionaris. Som els sense futur, els desemparats, els pobres; som els que no rescaten els doblers del poble". El poema continuava així: "Sou porres i corbates, nacionals i porcades. Som el Sol i Barcelona, som Islàndia, som Tunísia, som sang jove -i no tan jove- bullint de rebel·lia. Som antisistema perquè sou antipersones".

Tarragona

Prop d'un miler de persones s'han manifestat aquest vespre pels carrers de Tarragona per protestar contra les càrregues policials. Els concentrats han criticat l'actuació dels Mossos d'Esquadra, que ha acabat amb més de 120 ferits, i l'han qualificat de "desmesurada". Els participants en la protesta s'han concentrat a les set del vespre davant de l'Ajuntament i una hora més tard han iniciat una marxa improvisada cap a la Rambla Nova per continuar fins la plaça Imperial Tarraco. La Guàrdia Urbana s'ha vist obligada a tallar el trànsit en funció del recorregut que els indignats han anat decidit durant la marxa. 

Lleida

Unes 1.500 persones es manifesten aquest divendres a la tarda pels carrers de Lleida en protesta pel desallotjament d'aquest matí a l'acampada de la plaça Ricard Vinyes de la ciutat. Els manifestants han sortit de la plaça a dos quarts de vuit del vespre i han baixat per la rambla Aragó passant per davant de la delegació del Govern. La manifestació, encapçalada per una pancarta amb el lema "El capitalisme s'imposa a cops de porra" pretén acabar a davant de la Paeria. Els protestants han cridat consignes demanant la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig, i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros.

Girona

Uns 800 indignats s'han concentrat a Girona en contra de les càrregues policials que hi ha hagut aquest divendres a Barcelona i a Lleida. Els manifestants s'han aplegat a la plaça Catalunya i seguidament s'han concentrat davant la seu del Govern on s'han cridat consignes com "Felip Puig dimissió" o "Mossos d'Esquadra, feixistes catalans". Al pas de dos xanquers i amb tambors de fons, els 'indignats' s'han desplaçat fins a la plaça Catalunya on han seguit amb la concentració que ha tingut un to reivindicatiu però alhora festiu. En aquest punt, s'ha fet un minut de silenci en rebuig a la violència que s'ha utilitzat en els desallotjaments i s'ha fet una crida als ciutadans a seguir sortint al carrer.

Banyoles

Unes 150 persones s'han concentrat aquest divendres al vespre a la Plaça Major de Banyoles en suport als indignats de la plaça de Catalunya que han estat desallotjats aquest divendres al matí. Segons han explicat membres de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) que han participat a la cassolada a títol individual, la d'avui ha estat la protesta més multitudinària dels darrers temps a la capital del Pla de l'Estany. Convocada per diverses persones a títol personal, la crida s'ha difós a través de les xarxes socials després de l'actuació policial d'aquest divendres al matí a la plaça de Catalunya. Els 'indignats' s'han solidaritzat amb els desallotjats i han denunciat la conjuntura de retallades.

Tortosa

Entre els punts de l'assemblea convocada aquest divendres al vespre entre els indignats de Tortosa, s'ha aprovat l'impuls d'una moció popular a través de la recollida de signatures per demanar al nou ple de l'ajuntament que rebutgi l'actuació dels Mossos d'Esquadra i la Policia Urbana de Barcelona i Lleida en el desmantellament de les acampades de la Plaça Catalunya i la Plaça Ricard Vinyes. L'assemblea de Democràcia Real ja! a Tortosa s'ha acabat celebrant sota els porxos de la Plaça de l'Ajuntament a causa de la pluja, i a les portes de l'edifici consistorial que han estat tancades ràpidament per la Policia Local per evitar que es pogués accedir a les dependències municipals. 

Galeries de fotos (1, 2, 3, 4)

 

{youtube}3wqpajy6zdg{/youtube}
{youtube}h-6R-hCvoZI{/youtube}

{youtube}3Lg5qYaCs2Y{/youtube}

{youtube}wjSJ5w3AHcY{/youtube}

{youtube}usOob5A3efk{/youtube}

{youtube}PtaNg8c8OtU{/youtube}

{youtube}Pmoha-I1Zbw{/youtube}

{youtube}kCN9M-k2-PI{/youtube}

{youtube}qWCgIjzbEuw{/youtube}

{youtube}Yg0fjv_v2Ug{/youtube}

 {vimeo}24312609{/vimeo}

 

bcnciutatneta
donamossos
bcnindigna2
bcnindign1
bcnindig

 

 

Per saber-ne més:
 
 
 
 
 
 
 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid