Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nova mobilització a Xàtiva contra el macroabocador de la Llanera

Avui a les 17:30h a la Plaça de l’Espanyoleto de Xàtiva (Costera), la plataforma contrària al macroabocador de la Llanera convoca una manifestació  sota el lema ‘Per l’aigua, per la terra. Va a ser que no!!!’ amb el suport de la CUP de Barxeta i L'Escarot (Assemblea de Joves de La Costera) entre altres entitats

En este acte es llegirà un manifest en el que es pretén recordar als dirigents pólítics que la seua obligació és ser “defensors dels interessos ciutadans” i “portar solucions, no problemes”. Així recorden que “saben que hi ha estudis que demostren que no és el lloc per a fer un abocador que pot contaminar les aigües que abasteixen milers de persones”.

02/04/2011 01:51 Territori

També afegeixen que “saben que dur el fem des de molts quilòmetres de distància és un sobrecost que haurem de pagar entre tots“. Per una altra banda també apunten l'abocador  “sols pot dur problemes i perills i que arruinarà el paisatge, la imatge i la qualitat de vida de la comarca”.

Des de la plataforma cívica ‘No al Macroabocador‘ també s’ha informat que han enviat cartes a Vicente Parra (President del Consorci Zonal de Residus) i Vicente Sanchis (alcalde de Llanera de Ranes) amb les conclusions d’un estudi realitzat per tècnics independents i visat pel Col·legi de Geòlegs, “fet que certifica la validesa de resultats i procediment”. Aquest mateix  estudi es va traslladar al Comisariat d’Aigues de la CHX (Confederació Hidrogràfica del Xúquer) que “tindrà en consideració al moment d’emetre els seus informes”, expliquen des de ‘No al Macroabocador’.

En aquest estudi apunten que “es verifica que l’emplaçament triat per al Macroabocador de Llanera no és vàlid i posa en perill la salut i seguretat de desenes de milers de ciutadans de la Costera i la Canal de Navarrés en poder-se contaminar els principals aqüífers de la zona”. Per això alerten que ”ambdós càrrecs públics que d’ara endavant els considerem informats i responsables de tot el que puga passar si es continua amb el projecte del macroabocador”.

Aqui podeu consultar l’estudi aprovat pel Col·legi de Geòlegs

 Per saber-ne més:

Més de tres mil persones es manifesten a Xàtiva contra el macroabocador de la Llanera 

 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid