Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jordi Hereu boicoteja la consulta organitzada per Barcelona Decideix

 Els organitzadors de la consulta de l'abril, Barcelona Decideix, no podran penjar banderoles als carrers de la ciutat per anunciar la consulta popular del proper 10 d'abril, ja que l'Ajuntament els ha denegat el permís per fer-ho. Els membres de la plataforma cívica han denunciat una situació que consideren discriminatòria, motiu pel qual han interposat un recurs urgent als tribunals del contenciós.

L’Ajuntament, amb l'alcalde Jordi Hereu al capdavant, han justificat la prohibició amb l'argument que les banderoles que pengen dels fanals no es poden utilitzar per promocionar actes polítics. Aquest atac contra l'exercici democràtic de les consultes ha estat interpretat "com el got que fa vessar el got", ja que tant l'ajuntament com els responsables polítics del PSC-PSOE han fet tot el possible per boicotejar aquesta consulta.

21/03/2011 19:54 Política

Des de Barcelona Decideix han confirmat que des fa mesos que l’Ajuntament els posa pals a les rodes. Ahir agents de la Guàrdia Urbana els va posar una nova multa per ocupar l’espai públic en un punt de votació anticipat a Les Corts.

Des de l'ajuntament insisteixen que "no estan en contra de la consulta" i que només fan complir la normativa. 

Barcelona Decideix ha presentat davant dels Jutjats Contenciosos Administratius de la ciutat un recurs davant d'aquesta prohibició, en què al·leguen que el consistori vulnera els drets fonamentals de llibertat ideològica i d'expressió en la seva resolució del 28 de febrer, que els prohibia les banderoles en fanals per raons polítiques.

 Xavier Martínez, secretari de Barcelona Decideix, ha assegurat en roda de premsa que l'ajuntament de Barcelona va denegar la petició després d'haver-la acceptat, i fins i tot haver assignat els punts de col·locació de les banderoles. La plataforma que organitza la consulta ha seguit tots els requisits legals, està inscrita al registre d'associacions i sempre ha formalitzat les peticions per realitzar les seves activitats.

Aquesta nova prohibició per part de l'ajuntament s'interpreta com una involució en matèria de drets i llibertats, ja que no deixa espais d'expressió i de desenvolupament per realitzar la consulta. 

 

 

Per saber-ne més:

Suport del parlament a les consultes sobre la independència 

Barcelona Decideix escalfa motors per a la jornada Especial de Vot Anticipat a Nou Barris del 12-M 

Rècord de participació del vot anticipat a la consulta sobre la independència a la vila de Gràcia 

Més de 100 personalitats avalen la consulta per la independència d'aquest abril a Barcelona 

Barcelona Decideix: "No podem confiar en l'estat espanyol si volem garantir un procés lliure" 

Difusió de la consulta i recollida del vot anticipat a Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona 

Sarrià comença a recollir el vot anticipat de la consulta de Barcelona 

Barcelona supera la prova de foc i recapta un 20% de vot anticipat 

Tret de sortida a la consulta independentista de Barcelona  

La consulta sobre la Independència dels Països Catalans als Estats Units se celebrarà el 9 d'octubre    

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid