Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Suport del parlament a les consultes sobre la independència

Aquest matí els diputats de CiU i d'Esquerra han votat avui al parlament de Barcelona a favor d'una moció impulsada per Solidaritat de suport a la consulta de Barcelona del 10 d'abril, així com també i a totes les consultes fetes a Cominitat Autònoma de Catalunya. El text defensa l'autodeterminació com un dret irrenunciable de Catalunya i el dret de la societat civil catalana a expressar-se lliurement amb les consultes.

La moció, transaccionada amb CiU finament, no inclou la instància perquè el parlament cedeixi espais per al 10-A ni el reconeixement de la independència de Kosovo. Es tracta d'una resolució política important, que compta amb antecedents com la declaració a favorable al dret a l'autodeterminació efectuada per aquest parlament el 1989.

10/03/2011 14:55 Drets i Llibertats

 L'apartat sobre el suport a la independència de Kosovë també ha quedat fora del text, però Solidaritat ha anunciat que el recuperaria més endavant en una altra moció.

El text que s'ha aprovat avui inclou, finalment, tres punts: el primer, sobre el reconeixement de l'autodeterminació com a dret irrenunciable del poble de Catalunya; el segon, sobre el dret de la societat civil a expressar-se lliurament amb les consultes ciutadanes; i el tercer, sobre el suport a la consulta de Barcelona i a les que es fan o s'han fet en altres llocs del país.

També es pren el compromís d'adoptar resolucions aprovades anteriorment al parlament, el 1989, el 1998 i el 2010 sobre el dret d'autodeterminació.

Els diputats de CiU, Esquerra i Solidaritat n'han permés l'aprovació; el PSC, el PP i Ciutadans hi votaran contra; i Iniciativa ha donat suport als dos primers punts de l'article, però s'ha abstingut en el tercer, per la disconformitat dels eco-socialistes a que les votacions només incloguin el sí o el no a la independència.

 

 Per saber-ne més:

El Parlament declara com a irrenunciable el dret a l'autodeterminació

Nació Digital

CDC a Barcelona veu com 'un pas pel dret a l'autodeterminació' la moció aprovada sobre la consulta del 10A

Agència Catlana de Notícies

El Parlament dóna suport a les consultes i al dret a l'autodeterminació

3cat24

Catalunya reivindica el seu dret a l'autodeterminació

Europa Press

El Parlament recolza la consulta independentista de BCN del 10-A

El Periódico


 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid