Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Barcelona supera la prova de foc i recapta un 20% de vot anticipat

Ha superat totes les expectatives el primer dia de posar-ne en marxa. El barri barceloní de la Barceloneta ha donat el tret de sortida aquest diumenge a la recollida de vot anticipat, que ha batut rècord malgrat la manca de suport institucional i de recursos economicopropagandística.

Barcelona Decideix ha sorprès tothom. Ni més ni menys que un 20,2% de veïns han acudit a les urnes en el primer jorn de vot anticipat. La participació a les 12h del migdia ascendia a un 8%, i la resta s’ha anat acumulant fins a les 20h del vespre, quan han tancat les urnes.

13/12/2010 00:15 Política
L'organització ha valorat molt positivament la diada, tenint en compte les mitjanes de participació precedents i el fet que per primera vegada la consulta se celebra a un barri de la capital de Catalunya, amb totes les expectatives que aquest fet comporta.
 
En roda de premsa, els organitzadors han declarat que el percentatge de participació "és esperançador i alliçonador, tot i que no és extrapolable". Alfred Bosch, coordinador i  portaveu de Barcelona Decideix, ha valorat la prova com un èxit, ja que s’ha aconseguit el que es pretenia: extreure les lliçons i l’experiència necessària per confirmar i millorar el sistema de treball, així com demostrar que la consulta no és cap quimera, ja que els bons resultats en un barri barceloní són del tot factibles si es realitza correctament la feina prevista i s’hi dediquen els recursos adequats.  
 
D’altra banda, Bosch ha insistit que els resultats del test no són aplicables mecànicament a la resta de la ciutat, bàsicament a causa dels mitjans que calen per afrontar la magnitud de Barcelona. En el cas de la Barceloneta, l’escala ha estat més reduïda i els recursos invertits han estat adequats. En aquest sentit, l’organització ha fet una crida a entitats i particulars perquè se sumin al gran esforç que caldrà desplegar; s’ha sol·licitat el concurs de voluntaris i sobretot de donants econòmics, atès que la situació financera de Barcelona Decideix està per sota del que convindria.
 
La prova pilot de la Barceloneta ha estat possible gràcies a la col·laboració interessada de 325 voluntaris, en bona part veïns de la Barceloneta, que han tingut cura en tot moment de les taules de vot. També hi ha acudit voluntaris de Barcelona Decideix, vinguts de tots els districtes de la ciutat. Aquest ha estat el valor principal de la jornada, que ha compensat una inversió modesta en recursos materials. .
 
El coordinador d’administració electoral de Barcelona Decideix, Eduard de Càceres, ha ofert les xifres del recompte. Segons ha explicat, al llarg del dia han votat un total de 3.607 ciutadans, dels quals 1.586 no estaven censats a la Barceloneta. Sobre el cens d’electors de la Barceloneta (10.002), els 2.021 vots corresponen a un 20,2% quasi exacte. Recordem que els vots emesos avui no seran escrutats, els sobres no seran oberts i per tant no es donaran dades sobre el signe del vot, els o els no o els vots en blanc emesos. Els sobres de vot anticipat seran custodiats per l’organització i seran oberts a l’abril quan finalitzi la consulta. De moment, només s’oferiran dades de participació.
 
El coordinador de La Barceloneta Decideix, Sergi Riera, ha agraït la feina feta pels veïns del barri i pels voluntaris de tota la ciutat que han aconseguit, amb el seu esforç i professionalitat, transformar aquesta cita en un èxit remarcable.

A partir d'aquest dilluns, Barcelona Decideix instal·larà diversos punts de vot permanent arreu de la ciutat disponibles a la pàgina web.
 
{youtube}4SHwa-xyrZc{/youtube}
 
 
Per saber-ne més:
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid