Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diaris de tot el món es fan ressò del libdub per la independència

El lipdub per la independència gravat a Vic el passat 24 d'octubre està obtenint ressò internacional. No en té prou d'anar en camí de les 600.000 reproduccions a Youtube, i ha passat a ocupar les edicions d'alguns rotatius internacionals. Tots ells coincideixen a destacar l'alta mobilització de la societat catalana per reclamar la independència.

L'RTBF, la televisió pública de la Bèlgica francòfona, destaca "l'ambient festiu" que desprenen les imatges reivindicatives i adjunta el vídeo difós a través de Youtube.

05/11/2010 01:36 Comunicació
libdubressomonLes mateixes imatges es poden trobar al web de la "Tribune de Genève", diari de referència la ciutat suïssa, que en l'article titulat "Rècord per un cant militant" remarca que gairebé hi van participar 5.800 persones. "Un record!" exclama també en el seu portal el diari bretó "Le Télégramme". No només apunten l'èxit assolit per la iniciativa, sinó que van més enllà. Aquest mateix diari bretó recorda que Vic va ser un dels centres d'insurrecció contra la política centralista del rei Felip V i ara, segles més tard, afegeix "Le Télégramme", "una part dels seus habitants conserva la mateixa set d'independència i la reivindica".

El vídeo té el rècord mundial de més gent participant en un lipdub, 5.771 persones, acreditades per la World Records Academy. La iniciativa pretén fer saber a tot el món que els Països Catalans són una nació i que com a tal "necessiten la independència per assegurar-se la supervivència i el futur".

 

 

 

{youtube}muTMLuGWrp8{/youtube}

 

Per saber-ne més:

Més de 5.700 persones participen al libdub per la independència, que bat el rècord mundial  

El libdub per la independècia, el del rècord mundial, ja és a la xarxa 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid