Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Govern canvia la filosofia del Memorial perquè també tingui en compte els morts franquistes

Després que la setmana passada el Govern tanqués el Memorial Democràtic suposadament per incomplir la normativa de seguretat i atesa l'allau de protestes que això va generar, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha anunciat aquest dimecres el manteniment de la institució.

Ara bé, ha avisat que a partir d'ara el Govern impulsarà la memòria històrica sota criteris "científics i plurals", cosa que segons Ortega significa que es tindran en compte les víctimes de la dictadura però també les persones que van ser perseguides per la República. "Ha de ser un lloc de trobada i no d'enfrontament", ha reblat.

03/03/2011 01:28 Drets i Llibertats

El Memorial Democràtic traslladarà provisionalment les seves exposicions temporals al Museu d'Història de Catalunya. Segons Ortega, el tancament de l'edifici de Via Laietana no respon a cap altre motiu que no sigui el de les deficiències en matèria de seguretat. Fins i tot, Ortega ha esgrimit informes en temps del tripartit que advertien que l'edifici era "perillós" i que apostaven per enderrocar-lo i fer-ne un de nou.

"No hi ha cap altra motivació que la tècnica, no hi ha cap altra motivació que no sigui la de seguretat per al tancament", ha subratllat. Ortega ha explicat que les exposicions temporals s'instal·laran de forma provisional al Museu d'Història de Catalunya fins al setembre, i després caldrà buscar nova ubicació. Això dependrà del cost de la reforma de l'edifici de Via Laietana. Si no és desmesura el Memorial tornarà al lloc on era, i sinó es buscarà una nova seu, segons la vicepresidenta.

Per saber-ne més:

CiU pretén reduir el Memorial Democràtic a la mínima expressió 

 L'Associació Catalana d’Expresos Polítics exigeix l'anul·lació de les sentències emeses pel TOP

 L'ajuntament elimina una placa franquista a Bot

CiU contrària a desmantellar el monument franquista del riu Ebre a Tortosa

 La CUP Pla de l'Estany posa en marxa una campanya per demanar la retirada dels símbols franquistes

Al Principat resten gairabé vuit mil símbols franquistes

a Comissió de la Dignitat homenatja el president Companys al lloc on va ser torturat a Madrid

 Memòria selectiva

 La memòria històrica dels vençuts

Un documental sobre la matança de Gasteiz rep el Premi Memorial Democràtic del Festival Memorimage

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid