Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Universitat d'Alacant acull una escultura en commemoració de la Batalla d'Almansa

Dimarts passat es va va col·locar l'escultura al campus de la Universitat d'Alacant que té unes dimensions de 2,90 x 10 x 1,20 metres i un pes de 4 tones i mitja.

L’alcoià Antoni Miró ha donat  l'escultura en commemoració de la Batalla d’Almansa del 25 d’abril de 1707, que va enfrontar els exèrcits borbònics de Felip V i els austriacistes de l’arxiduc Carles d’Àustria. Aquesta escultura s’ha instal·lat a la font situada al costat de l’edifici de Filosofia i Lletres III del campus de Sant Vicent, i té el títol Almansa 1707.

11/02/2011 02:44 Cultura

La donació d’aquesta escultura està acompanyada del quadre Les Nigerianes, i d’una col·lecció de 80 gravats digitals que formaran part del fons del MUA.

Antoni Miró ha volgut mostrar en l’escultura –inspirada en l’obra que el pintor Ricardo Balaca va pintar el 1862– la retirada de tropes, amb soldats portant els ferits i morts, que va convertir la campanya en una carnisseria i que va comportar l’inici de la pèrdua de la condició de regne de València. 

Després de la inauguració, al Museu de la Universitat d’Alacant va tenir lloc una taula redona amb el títol “Històries (de la nostra història): l’art valencià contemporani i Antoni Miró” amb la presència del crític i historiador d’art Daniel Giralt-Miracle, l’escriptora i periodista Isabel-Clara Simó, el comissari de l’exposició antològica sobre Miró “Històries (de la nostra història)” i director del Secretariat de Cultura, Carles Cortés, a més del mateix artista Antoni Miró.

Font: alcoiacomtat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid