Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Col·lectiu de Presos Polítics Bascos saluda l'acord de Gernika i actuarà com agent polític

Després del comunicat d'Euskadi Ta Askatasuna (ETA) en que va declarar un alto-el-foc permanent, general i verificable, el Col·lectiu de Presos Polítics Bascos (EPPK) ha tornat a posicionar-se des de les presons.

En una nota datada dimarts passat els reclusos de l'organització armada insten als signants de l'Acord de Guernica a obrir un període d'interlocució amb l'objectiu d'entaular unes relacions normalitzades. “L'acord situa l'amnistia com una de les claus que possibilitaran construir de manera democràtica l'Euskal Herria del futur (…). 

01/02/2011 00:29 Internacional

Això requereix respecte i reconeixement als drets dels presos polítics bascos. Aquests temes esmentats estan completament lligats a EPPK i li afecten molt directament”, indica el col·lectiu, després de subratllar que la Declaració de Guernica “té importància”.

Igual que en el comunicat de desembre, EPPK assegura que s'implicarà en el nou escenari polític, pel que demana un espai com a agent polític actiu. Una demanda que van fer seva els milers de persones que van recórrer els carrers de Bilbo el passat dia 8 en la manifestació a favor dels drets dels presos: “Seguint el que hem fet durant llargs anys, també en aquest moment EPPK actuarà com a agent polític actiu. Com en tota l'existència del nostre Col·lectiu, des de les cel·les en les quals estem, en les quals ens tenen, mantenim la ferma voluntat de fer nostra humil aportació al procés d'alliberament d'Euskal Herria. En el procés democràtic que té com a objectiu construir un marc democràtic per a Euskal Herria, tenim tot el dret a ser part activa en els debats per definir el procés mateix i per fer les nostres aportacions, tenim disposició per a això, i també ganes”.

A l'hora d'analitzar la situació dels presos, l'Acord de Guernica exigeix la supressió de l'actual política penitenciària (fi de la dispersió, excarceració dels presos malalts, concessió de llibertats condicionals a tots els reus penats que hagin complert els requisits legals, així com dels preventius, i la derogació de la doctrina Parot). Unes mesures que, segons els signants de la declaració, ajudarien a establir una amnistia que condueixi a l'absència total de reclusos i refugiats.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid