Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Milers de persones es manifesten a Barcelona en defensa de la ILP contra els transgènics

Tres persones inicien una vaga de fam fins que CiU, PP i PSC retirin les esmenes a la totalitat.

Unes quatre mil persones, segons els organitzadors, i unes dues mil, segons la Guàrdia Urbana, es van manifestar ahir a Barcelona en defensa de la ILP contra els transgènics, ja que PSC, CiU i PP han posat pals a la roda amb esmenes a la totalitat, tot i que en el seu moment es van recollir més de 105.000 signatures. La marxa promoguda per la Plataforma 'Som lo que sembrem" sota el lemas Democràcia, salut i bons aliments va viure moments de certa tensió amb els mossos d'esquadra a les portes del Parlament.

29/06/2009 00:13 Territori
Entre els manifestants hi havia persones que portaven carros de la compra ple de cogombres i carbassons i pancartes amb lemes contra els transgènics, a més de gent amb disfresses. Encapçalaven la marxa els cuiners Santi Santamaria i Antoni Rafecas.
 
Precisament Santi Santamaria, propietari de diversos restaurants amb estrelles Michelin va llegir un manifest a favor d'una alimentació "sense organismes genèticament modificats".
 
El membre de la comissió impulsora de la plataforma antitransgènics, Josep Pàmies va anunciar que que ell i dos companys començarien a partir d'aquell moment una vaga de fam davant del Parlament i que “continuarien la lluita” fins a aconseguir que la proposta popular sigui debatuda per les forces polítiques, aquest dijous, que “ni tan sols permeten l'emissió del documental coproduït per TV3 'El món segons Monsanto', obre les empreses productores de llavors transgèniques”.
 
Durant el tram final de la marxa, membres de la Plataforma 'Som lo que sembrem' van burlat els mossos per entrar una caravana al Parlament i es van enfrontat amb els agents per aproximar-se més enllà de l'espai acordonat a la cambra catalana. Malgrat alguns moments de tensió, els manifestants van passar a l'enfrontament verbal quan va arribar una altra unitat dels agents i una trentena de mossos van format una cadena per evitar que es seguissin aproximant. Algunes fonts van informar que havien hagut identificacions i el mossos van multar alguns manifestants, un cop ja havia finalitzat la mobilització.
 
El proper dijoud, es realitzarà el Ple del Parlament que ha decidir el futur la ILP per una Catalunya Lliure de Transgènics. Fins al moment, els Grups Parlamentaris del PSC, CiU i PP mantenen les esmenes a la totalitat amb l’objectiu de tombar-la. 
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid