Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els catalans celebren la prohibició de les bombes de dispersió

Aquest diumenge ha entrat en vigor el Tractat Internacional de Prohibició de les Bombes de Dispersió, unes bombes que contenen desenes i centenars de submunicions i que es poden llençar per mar, terra o aire, de manera que tenen un gran poder destructiu. El fet que un 30% de les bombes no explotin a l'instant fa que siguin una gran amenaça.
 
Barcelona ha estat una de les 70 ciutats que s'ha sumat a la celebració per l'entrada en vigor del Tractat de Prohibició de les Bombes de Dispersió.

01/08/2010 16:03 Drets i Llibertats
La plaça de Sant Jaume ha acollit una tamborinada reivindicativa convocada per la Fundació per la Pau, la Plataforma per la Pau de Lloret de Mar, Greenpeace, Setem i Moviment per la Pau, entitats que formen part de la Coalició Mundial per la Prohibició d'aquestes armes.
 
Poden passar dècades fins que aquest tipus d'artefactes esclatin. Són tan devastadors que una sola bomba pot destruir l'equivalent a un camp de futbol. Actuen com a mines antipersona i un 98% de les víctimes de les bombes són civils, la majoria infants.

Es calcula que si un 1% de les bombes usades durant el conflicte bèl·lic a l'Iraq no haguessin explotat, restarien per esclatar unes 500.000 submunicions. Més d'una trentena de països encara estan contaminats per la presència de les bombes de dispersió.

Les entitats que integren la Coalició Mundial per la Prohibició de les bombes de dispersió destaquen la importància de l'entrada en vigor d'aquest tractat, acordat a Oslo i que han signat 107 països. D'aquests, una trentena ja l'han ratificat, entre aquests l'estat espanyol.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid