Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un dels tres detinguts pels fets del 31-D acusa la policia i "El Mundo" de persecució política

David Pujol, un dels tres detinguts pels incidents arran de la càrrega policial a la manifestació pel 30-D, ha trencat el seu silenci i manifesta en unes declaracions al Diari de Balears que la seva innocència i acusa la Policia i "El Mundo" de persecució política i de criminalitzar activistes independentistes.

David Pujol, professor d'una escola d'adults, explica que com membre del servei d'ordre va veure com dos policies anaven cap al bloc de l'Esquerra Independentista, els va demanar si hi havia cap problema, però continuaren i es varen trobar enmig del bloc. "Llavors, carregaren i uns feixistes que eren a la terrassa d'un bar començaren a llançar cadires i alguns manifestants se'n defensaren" remarca Pujol.

30/01/2011 17:22 Política

Reproduïm l'entrevista del Diari de Balears del 27.1.2010

Per quins delictes us han imputat?
M'acusen de desordres públics i d'atemptat a l'autoritat. Diuen que vaig empènyer bruscament una taula i una cadira per posar-les al pas d'un policia i que li copejaren una cama. Tanmateix, tot això és mentida. No dubt que ens n'absoldran, perquè no tenen cap mena de prova, i esper que mentre duri el procés no ens criminalitzin més.

Què va passar?
Guillem (un altre dels arrestats) i jo érem al servei d'ordre de la manifestació per vigilar que no hi hagués incidents. En un moment determinat, vaig veure que dos policies anaven cap al bloc de l'Esquerra Independentista, els vaig demanar si hi havia cap problema, però continuaren i es varen trobar enmig del bloc. Llavors, carregaren i uns feixistes que eren a la terrassa d'un bar començaren a llançar cadires i alguns manifestants se'n defensaren. Varen venir més policies i carregaren indiscriminadament. Ja no anaven cap als qui havien cremat la bandera, sinó contra tothom. Per això, des del servei d'ordre, vam fer una cadena humana per separar policies i feixistes dels manifestants. Va ser el servei d'ordre el que va aturar els cops i hi va posar pau.

Si sou innocent, per què creis que us han detingut?
Han agafat dos dels activistes que feia més anys que eren a l'independentisme. Això és una persecució política. La detenció em va sorprendre perquè som innocent i no l'esperava. Això no obstant, d'una altra banda, ja ens imaginàvem que en qualsevol moment ens podien fer un muntatge com aquest, perquè això és un muntatge policial brutal per la nostra ideologia. Ens han volgut criminalitzar.

En quin sentit?
A mi, per exemple, dos policies em van dur la citació a la feina, davant els companys, els alumnes i l'equip directiu, quan jo ni tan sols hi era. No calia, tenien l'adreça de ca meva. A més, han arrestat gent del servei d'ordre, dels que procuram cada any que no hi hagi incidents, i el dossier de la Policia és ple d'informació sobre la nostra trajectòria política. També ens han perseguit mediàticament: El Mundo es dedica a criminalitzar els activistes independentistes i els qui defensen la llengua. No és que sigui un diari d'esquerres o de dretes: és, directament, un diari que menteix. Ni els uns volen trobar els culpables ni els altres volen explicar la veritat, tan sols volen fer mal. Sort en tenc de la solidaritat i el suport que he rebut de gent de tota mena.
 


 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid