Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP se solidaritza amb els detinguts per defensar la Colònia Castells

   La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Barcelona ha mostrat la seva solidaritat amb els joves de l'Assemblea de Joves de Les Corts (CAJEI) detinguts per haver intentat ocupar un immoble sense cura de la Colònia Castells, per tal de rehabilitar-lo i obrir un nou Casal al barri.

Ahir agents de la policia autonòmica van detenir a dos joves que en aquell moment es trobaven fent tasques de rehabilitació de l'espai. Una detenció que ha estat considerada d'il·legal, ja que seguidament van ser alliberats sense cap càrrec. La CUP ha mostrat tot el seu suport als qui "resisteixen per tal de salvar la Colònia Castells de l'urbanisme salvatge i depredador de l'Ajuntament de Barcelona, i els animem a seguir lluitant en defensa del patrimoni històric i obrer de la ciutat."

04/01/2011 20:36 Política

 NOTA DE PREMSA DE LA CUP DE BARCELONA

El passat 31 de desembre de 2010, membres de l'Assemblea de Joves de Les Corts (CAJEI), van alliberar un dels immobles amenaçats de la Colònia Castells, per tal de rehabilitar-lo, obrir un nou Casal al barri i seguir denunciant la política especulativa de l'Ajuntament de Barcelona. Ahir, 3 de gener, diversos agents dels Mossos d'Esquadra van entrar sense ordre judicial a l'immoble i sense que es complíssin els requisits establerts per la llei per fer-ho, i van detenir a dos joves que en aquell moment es trobaven fent tasques de rehabilitació de l'espai. Es tracta, doncs, d'un desallotjament i una detenció del tot il·legal, com posa de manifest que els mateixos Mossos deixessin sense efecte la detenció al cap de 7 hores.

Des de la CUP de Barcelona volem fer arribar el nostre suport i la nostra solidaritat als dos companys detinguts i a totes aquelles persones i col·lectius que resisteixen per tal de salvar la Colònia Castells de l'urbanisme salvatge i depredador de l'Ajuntament de Barcelona, i els animem a seguir lluitant en defensa del patrimoni històric i obrer de la ciutat.

 Denunciem la política de desallotjaments i detencions il·legals, alimentada pel clima d'impunitat policial ofert per la nova cúpula del Departament d'Interior i pels responsables polítics de l'Ajuntament de Barcelona (Jordi Hereu i Assumpta Escarp) i del Districte de Les Corts (Montserrat Sánchez).

Exigim la fi de la repressió contra els moviments socials i veïnals i, en concret, la retirada de tots els càrrecs als dos companys de l'Assemblea de Joves detinguts ahir de manera il·legal.

Barcelona, 4 de gener de 2011

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid