Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CGT denuncia "maniobres" que obstaculitzen el seguiment de la vaga al transport públic

Els serveis mínims són superiors als de la vaga general del 29-S i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), on la CGT és el sindicat majoritari, ha desplaçat personal de suport de les estacions a conduir els trens i és per això que no es nota afectació en la circulació dels combois.

La CGT de Catalunya informa que la vaga general té un seguiment del 40% en els conductors d'autobusos de TMB i del 20% a la plantilla del metro de Barcelona. Per contra, TMB assegura que la xarxa de metro ha començat el servei amb normalitat i els primers autobusos han sortit de forma majoritària de les cotxeres.

27/01/2011 11:05 Laboral

Amb tot, CGT admet que "els serveis mínims abusius mitiguen la incidència de l'aturada", però afirma que el seguiment de la vaga "és destacable" als transports públics de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Entre els treballadors d'autobusos de TMB, a Barcelona, el seguiment de la vaga entre els conductors aquest matí ha estat d'un 40%, segons la CGT, que denuncia que els treballadors es queixen que els serveis mínims que ha fixat la Generalitat (del 33% en totes les franges horàries), són molt superiors als que es van fixar per la vaga general del passat 29 de setembre (que van ser del 50%, però únicament en dues franges horàries).

Pel que fa al Metro de Barcelona, un 20% de la plantilla està seguint la convocatòria i en algunes unitats de manteniment és del 80%. Segons explica la CGT, l'empresa ha desplaçat personal de suport de les estacions a conduir els trens i és per això que no es nota afectació en la circulació dels combois. A més, al 80% dels afiliats de la CGT al Metro els han col·locat a fer serveis mínims, una maniobra que té la clara intenció de dificultar el seguiment de la vaga.

FGC

D'altra banda, als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) un piquet de vaga ha fet caure a les 6.20 h del matí una branca de grans dimensions sobre la catenària entre les estacions d’Universitat Autònoma i Sant Quirze. Aquest fet ha causat retards de fins a 15 minuts en el ramal de Sabadell ja que ha obligat a fer circulacions per via única entre Sabadell i Universitat Autònoma. Això es produeix després que FGC anunciés un servei del 100% per avui ja que cap secció sindical s'ha adherit a la convocatòria. Amb tot, la situació no s'ha normalitzat fins les 7,30 h.

D'altra banda, segons informa FGC, a les 5 del matí, amb l’inici de les circulacions, s’ha realitzat una acció a l’estació de Provença de Barcelona, on s’ha intentat inutilitzar el pany de les portes d’un dels accessos a l’estació.

Carretera

mossosvagaSegons la CGT, després de mitjanit una cinquantena de persones han fet un tall de trànsit de la Gran Via de Barcelona a l’alçada de la plaça Universitat. Han desplegat dues pancartes i han bloquejat el pas de tres autocars de Tugsal, un Aerobús i un ALSA.

El sindicat explica que a les 00:30h han arribat les primeres patrulles de mossos d’esquadra. Cinc minuts més tard han arribat quatre furgonetes d’antiavalots hi han fet retirar la concentració fins a la vorera. Un piquet informatiu ha sigut rodejat per agents antiavalots a la confluència del carrer Balmes i Bergara, hi han hagut empentes i cops, i algunes persones han sigut separades del grup. Han identificat a totes les persones presents. Han estat presents quatre furgonetes d’antiavalots en aquest punt.

El nombre de persones retingudes ha estat d’unes 25, segons la CGT, que precisa que la resta ha pogut escapar de l’encerclament policial. A la una de la matinada finalment han quedat totes alliberades i els policies han obert el cordó.

Per saber-ne més:

27-G: Avui, vaga general al Principat

Jornada nacional de lluita el 27 de gener i vaga general al Principat 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid