Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El govern espanyol aprova la jubilació als 67

El Consell de Ministres ha aprovat avui l'avantprojecte de la Llei de reforma de les pensions que estableix l'edat de jubilació als 67 anys, gràcies a l'anomenat "pacte social" a què s'ha arribat amb els sindicats i la patronal en el que representa una renúncia històrica de les organitzacions sindicals subvencionades. És la màxima retallada d'ençà de la mort de Franco.

La reforma de les pensions haurà de passar ara pel Congrés dels Diputats, on s'espera que hi votin a favor CiU, CC i PNB. La reforma recull els acords assolits en les últimes jornades amb els agents socials i eleva a 67 anys l'edat legal de la jubilació el 2027.

28/01/2011 17:25 Laboral
L'avantprojecte de la Llei de reforma de les pensions estableix l'edat de jubilació als 67 anys el 2027 i només permetrà jubilar-se als 65 si s'han cotitzat 38,5 anys. També augmenta de 15 a 25 anys el període de càlcul de les pensions.
 
reflaboralTal com ha reconegut el vicepresident del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, la reforma "enforteix" el sistema i n'assegura la viabilitat financera al preu d'hipotecar els drets de la majoria social, gràcies a CCOO i UGT.
 
A més, el projecte inclou la possibilitat que les persones que han cotitzat 33 anys es jubilin de forma voluntària perdent però un 7,5% dels ingressos per cada any en què s'avanci.
 
La reforma tindrà en compte excepcions i beneficis per a joves que hagin fet una beca remunerada i per a mares, però només durant els nou mesos de cotització per fill amb un màxim acumulat de dos anys per aquest concepte; no és pas ni de lluny un reconeixement de les tasques domèstiques o de reproducció i creixement dels fills.
 
Segons La Moncloa, la reforma aprovada garanteix la viabilitat del sistema de les pensions fins al 2040 i permet superar la situació del sistema actual, que apuntava a una fallida abans del 2025. La reforma entrarà en funcionament de forma progressiva a partir del 2013 i fins al 2027. A partir del primer any, l'edat de jubilació augmentarà un mes per any en els primers sis anys, i després dos anys. L'augment del període de cotització de 35 a 38,5 anys per poder fer la jubilació als 65 anys creixerà sis mesos cada dos anys. D'aquesta manera, les persones que es jubilin el 2013 i vulguin cobrar el 100% de la prestació hauran de fer-ho als 65 anys i un mes, se'ls computarà els últims 16 anys de cotització i hauran d'haver cotitzat 35 anys i mig. El 2021 la jubilació ja serà als 66 anys, es tindrà en compte 24 anys de contribució i s'haurà d'haver cotitzat 37 anys i mig per cobrar el 100% de la prestació.
 
Per saber-ne més:
 
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid