Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'estat espanyol afavoreix la pressió estètica contra les dones

La indústria tèxtil imposa les seves directrius i un cop més l'estat espanyol les acata sense cap mena de rubor. Fa dos anys que la llei d'uniformització de les talles de la roba està al calaix, i malgrat els dos milions d'euros que es va gastar el govern espanyol per fer els estudis pertinents per tal d'homogeneïtzar les talles i adequar-les a les dones sanes, el mercantilisme ha guanyat la batalla.

Tant és així, que fruit d'aquesta opressió de gènere institucionalitzada i permesa les patologies psicològiques no paren d'augmentar entre les dones.

14/09/2010 19:25 Gènere

Segons el baròmetre de la Federació d'Associacions d'Ajut i Lluita contra l'Anorèxia i la Bulímia i la Fundació Imatge i Autoestima, presents arreu de l'Estat, tot i que el 80% de dones presenta un Índex de Massa Corporal (IMC) normal, el 40% afirma no trobar la seva talla. No només això, sinó que el 90% afirm que la seva talla canvia segons el model de roba que s'emprovin.

Evidentment això a la llarga deixa seqüeles, que es plasmen en que la meitat de les dones reconeixen sentir-se afectades psicològicament un 40% es planteja fins i tot fer dieta, ja que se senten culpables i ho atribueixen a una responsabilitat pròpia de voler encaixar dins el sistema de mides establert. Tot això porta com a conseqüència l'augment del risc de patir trastorns de la conducta alimentària com l'anorèxia i la bulímia, i de fet aquest tipus de trastorns van en augment. Les pressió estètica social i institucional representa un risc per la salut i la vida de les dones.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid