Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els treballadors de Nissan accepten una rebaixa dels seus drets per poder seguir treballant

Els treballadors de Nissan han aprovat en referèndum aquest dimecres un pla de mesures pel qual accepten la rebaixa de les seves condicions laborals per facilitar que la multinacional japonesa adjudiqui a Barcelona la producció del nou model de furgoneta "pick-up" i tinguin garantida la feina per més temps. 

Només un sindicat, CCOO, ha denunciat les "pressions" i el "xantatge" que la direcció de Nissan ha practicat als treballadors per tal d'acceptar la pèrdua efectiva de drets -i la renúncia als acords que es van assolir en la negociació del 2009-, mentre que els sindicats UGT i USOC es van dedicar a pactar el pla de mesures amb el Ministeri d'Indústria espanyol. Una de les mesures és l'ajustament del sou.

12/01/2011 22:56 Laboral

Un 70% dels treballadors han votat afirmativament al referèndum. Una decisió que segons CCOO, el sindicat majoritari a Nissan, es deu a les "pressions" i al "xantatge" que ha practicat l'empresa als treballadors perquè si no s'aprovava no s'adjudicaria a Barcelona la producció del nou model de furgoneta "pick-up", fet que garantiria la fabricació de 60.000 vehicles durant deu anys i una inversió de 10 milions d'euros. Rebaixes de drets a canvi de garantir 3.200 llocs de treball.

Contenció salarial

Contenció salarial entre 2012 i 2014, una millora de la productivitat del 6% i un increment de la flexibilitat per fer front a les demandes del mercat. Aquestes són les principals mesures incloses en el pacte a què han donat el seu vistiplau 2.120 treballadors de Nissan, un 70% dels que han estat convocats al referèndum d'aquest dimecres. Després d'aquest decisió, aquest mateix dijous se signarà el nou conveni col·lectiu, que modifica el què hi havia vigent des de fa un any.

"Mètodes propers a l'extorsió"

"Els treballadors de Nissan han patit el xantatge de l'empresa en el referèndum d'avui". Així de contundent s'ha expressat CCOO aquest dimecres després de l'acceptació de rebaixes per part dels treballadors, un fet que incompleix els acords assolits al pla industrial del 2009, segons denuncia el sindicat. A banda d'això però, CCOO atribueix l'aprovació de les mesures a "un context de pressió" que hauria condicionat "la voluntat de la plantilla". En aquest sentit, el sindicat rebutja "aquests mètodes més propers a l'extorsió que a la negociació" i fa una crida a les administracions i a la pròpia empresa "per acabar amb aquestes estratègies que vulneren les regles de la negociació col·lectiva al nostre país".

CCOO anuncia que emplaçarà la direcció de la multinacional a reconduir la situació actual "respectant els canals legals que estableix l'ordenament normatiu per a la negociació col·lectiva". Pel sindicat, les millores s'han d'abordar "en una negociació que respecti les propostes de totes les parts i no amb processos de xantatge com el que s'ha viscut aquests dies".

El Govern felicita els treballadors per la genuflexió

artur-mas-canvi-si
El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha aplaudit la genuflexió dels treballadors, que s'han vist empesos a votar afirmativament per mantenir el seu lloc de treball. Mena ha destacat "l'exercici de responsabilitat col·lectiva" que han dut a terme els treballadors amb la decisió d'acceptar mesures de flexibilitat laboral. En aquest sentit, Mena ha agraït "l'esforç, la voluntat de compromís, responsabilitat, maduresa i diàleg de totes les organitzacions sindicals" amb representació a l'empresa Nissan Motor Ibérica.
 
Per Mena, el d'aquest dimecres ha estat "un bon exemple de la necessitat de desenvolupar les relacions laborals a les empreses per potenciar el creixement econòmic i la competitivitat del sector de l'automoció i de la seva indústria de components". A més, per Mena, l'acceptació de la congelació dels sous "és una mostra que Catalunya continua sent i vol ser un punt d'atracció per acollir noves inversions". Mena ha fet una crida a "impulsar un marc de relacions laborals sòlid i estable per crear ocupació de qualitat i potenciar la creació d'empreses innovadores i d'alt valor afegit".
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid