Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Unes 300 personeses mobilitzen per commemorar el 78è aniversari de les Normes de Castelló

Sota el lema “Utilitza la teua llengua, ells no ho faran” i corejant lemes com “El nostre valencià, el català de tots”, “Normes una i cinquanta-una”, “País Valencià parla català” i “Menys corrupció, més educació”.

Dissabte passat a Castelló de la Plana, la manifestació en commemoració de la signatura de les Normes de Castelló va aplegar unes tres-centes persones, segons informa l'Esquerra Independentista de la Plana, organització convocant amb  el suport dels moviments socials de les comarques de la Plana.

20/12/2010 00:36 Política
La manifestació va transcorrer en un ambient festiu amb una bona acceptació per part de la ciutadania castellonenca, segons els organitzadors.
 
Sota el lema “Utilitza la teua llengua, ells no ho faran” i corejant lemes com “El nostre valencià, el català de tots”, “Normes una i cinquanta-una”, “País Valencià parla català” i “Menys corrupció, més educació”, es va reivindicar la unitat de la llengua front les agressions del secessionisme lingüístic practicat pel Partido Popular, que es caracteritza per retallar els àmbits en els quals s'hauria de desenvolupar la llengua catalana amb total normalitat.
 
La manifestació va acabar al carrer Cavallers, a la casa on en l’any 1932 foren signades les Normes Castelló, on s’ha procedit a la lectura del manifest, que denunciava el menysteniment que el govern valencià fa de la nostra llengua, deixant 93.000 alumnes a l’any sense poder accedir a l’ensenyament en català, exigint només a un 1,2% del funcionariat de la generalitat coneixements de valencià, en definitiva, no practicant cap política lingüística més que el secessionisme i la condemna a la categoria de “llengua minoritària”. També s’ha tornat a denunciar el projecte isolacionista - la diferenciació entre modes pròpiament valencians i pròpiament catalans perquè acaben per esdevenir, efectivament, dues llengües, que practica l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. I, sobretot, es va reivindicar el dret de viure amb normalitat al País Valencià, d’usar el català en tots els àmbits de la nostra vida, la necessitat de prendre la paraula en defensa de la dignitat del nostre poble, la seua cultura i la seua llengua.
 
Per finalitzar l’acte s’ha tocat la muixaranga i han cantat una albada, versionant i adaptant la “Cançó del cansat” d’Ovidi Montllor a la commemoració de la signatura de les normes ortogràfiques.
 
Per saber-ne més:
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid