Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Euskal Herria es posa les piles i convoca una nova i necessària vaga general

Aquest dimecres a Iruñea una majoria sindical basca ha acordat definitivament la convocatòria d'una vaga general que se celebrarà el proper 27 de gener per protestar contra de la reforma de les pensions que fa legal la jubilació als 67 anys.

Les mesures que recull aquesta reforma van dirigides clarament contra la classe treballadora i busca beneficiar la patronal, i pretén trepitjar drets laborals aconseguits després de llargs anys de lluita.

24/12/2010 04:09 Laboral

L'acord signat a Iruñea manifesta que el sistema públic deixarà de ser una garantia universal, de manera que el sistema privat farà la seva injusta distinció entre els que s'ho poden permetre i els que no. De la mateixa manera, remarca que imposaran una reforma que de facto deixarà els treballadors sense dret a una pensió a la gran majoria de la societat.

A més, per cotitzar 35 o 37 anys s'haurà de començar a treballar abans dels trenta i estar cotitzant de forma ininterrompuda. Avui la meitat del jovent està a l'atur i el 95% dels contractes són eventuals. És per tot això que una vegada més la classe treballadora basca respondrà contundentment davant dels interessos de la capital.

Per saber-ne més:

Va arribant la vaga general a Euskal Herria - Editorial de Boltxe

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid