Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Crides a la desobediència civil en contra de les sentències

"La presa de posició d’aquest Tribunal no fa més que introduir un element més per a crear conflictes que avui no existeixen i per a potenciar, en definitiva, la marginació de la llengua més feble que coincideix amb la llengua pròpia de Catalunya"

La Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC), el Centre Internacional Escarré per a les minories ètniques i les nacions (CIEMEN), la Xarxa, la plataforma pel Dret de Decidir (PDD) i el Casal Argentí han fet una crida a la desobediència civil en totes les escoles catalanes, ja que és la resposta més conforme als principis de la democràcia. En aquesta línia, la Coordinadora Obrera Sindical  (COS) també ha fet una crida a la desobediència civil

23/12/2010 15:33 Política
Aquestes entitats consideren que la sentència del Tribunal Suprem Espanyol que imposa l’espanyol com a llengua també vehicular de l’ensenyament a Catalunya, vulnera el dret  fonamental dels catalans a viure en una  societat inclusiva i no dividida per raons lingüístiques. 
 
Comunicat de la COS

Desobediència civil en defensa de la nostra llengua!!
 
Des de la Coordinadora Obrera Sindical - COS, sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, ens hi sumem a les crides que entre d'altres, han llençat la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana - CAL, i les organitzacions CUP i Endavant-OSAN, per tal de convocar concentracions arreu de totes les viles possibles dels Països Catalans per fer front a la darrera sentència del Tribunal Suprem espanyol, segons la qual el castellà esdevé llengua vehicular de l'ensenyament a la Comunitat Autònoma de Catalunya, en detriment del català.

Aquesta nova agressió, la més brutal fins ara, a la nostra llengua, no és res més que la confirmació de la desesperació i l'extrema feblesa de l'Estat espanyol davant la situació de crisi actual, que els està forçant a portar endavant tot un seguit de contrareformes socioeconòmiques, com la laboral, la de les pensions, la dinàmica de privatització de tots els serveis públics, la pujada dels impostos indirectes o l'augment dels preus de productes de primera necessitat com l'electricitat, que juntament amb els atacs als drets nacionals dels diferents pobles ocupats per l'estat, en forma de repressió (contra el jovent basc, els sindicalistes andalusos, o el nostre moviment independentista, per exemple), o sentències judicials com aquesta, no busquen res més que tapar les esquerdes del castell de cartes en que està esdevenint el conjunt de l'estat espanyol.

Per la defensa a la nostra llengua, com a la major i principal riquesa que tenim, definidora del nostre poble i país, definidora del nostre tarannà i cultura, la millor arma per aprofundir les dinàmiques de convivència i llibertat col·lectiva a les nostres comarques.

Si pel gener hem de sortir als carrers per defensar les nostres pensions, sortim des de ja per defensar també la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra terra!!

Per la nostra llengua i la nostra terra!!
Per la terra, el treball i la llibertat!!

Coordinadora Obrera Sindical - COS
sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans
Rànquings
  1. Els Mossos d'Esquadra detenen a Girona el veterà militant independentista Quim Tell durant una protesta davant de la seu de la Fundación Princesa de Girona
  2. La Fundación Princesa de Girona intenta enganyar a l'Unigirona
  3. Alternativa per Cervià i Raset guanya les eleccions per primera vegada
  4. Convoquen una concentració a Girona en contra dels premis de la Fundación Princesa de Girona
  5. 44è aniversari de la mort del lluitador independentista Fèlix Goñi 'Bruc'
  6. Homenatge Nacional a Carles Castellanos i Llorenç
  7. Poble Lliure: "A Catalunya cal articular un Front popular, republicà i antifeixista per la Independència"
  8. Micro-mecenatge per fer possible el documental: “Laietana, 43. El cau de la Bèstia”
  9. El missatge de la Flama del Canigó a càrrec del conseller de Cultura a l'exili, Lluís Puig i Gordi
  10. La gran posada al dia (“The Big Catch-Up”)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid