Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP es concentra davant l'Ajuntament de Mataró per rebutjar l'acte d'homenatge a la Constitució

L'Ajuntament de Mataró va realitzar un homenatge institucional a la Constitució espanyola el passat dia 9 de desembre. Un acte que no va passar inadvertit ja que la La CUP de Mataró va organitzar una concentració de rebuig a la Constitució Espanyola.

D'aquesta manera, diversos militants de la CUP i de Maulets es van reunir davant del consistori mataroní per condemnar l'acte i expressar "el nostre rebuig ferm i decidit a aquesta Carta Magna que pretén legitimar l’ocupació, la colonització i l’espoli del nostre país". Els militants independentistes van repartir un manifest entre els vianants que passaven per La Riera.

11/12/2010 11:29 Drets i Llibertats

101209_constitucio_img_4975

Segons denuncia la CUP, l'acte institucional que va celebrar l'Ajuntament és fruit d'una proposta del PP a la qual el PSC-PSOE de Mataró hi va donar suport incondicional. La formació porta tres anys rebutjant la mesura a peu de carrer ja que sosté que la carta magna "és una llei opressora que nega l'existència del poble català com a subjecte de drets" ja que només el seu article 8, assenyala, nega l'autodeterminació, la sobirania fiscal, imposa la Monarquia, manté els privilegis de la llengua castellana, imposa l'economia capitalista i manté els privilegis de l'Església Catòlica i la primacia de l'Exèrcit en els afers polítics.

En aquest sentit, l'aposta de la CUP passa per l'exercici de l'autodeterminació, per assolir la independència dels Països Catalans "com a primer pas per a una transformació social a favor de les classes populars". Segons denuncia la candidatura, "no es pot esperar res d'una Constitució que va ser pactada amb els franquistes" i en aquesta línia la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l'Estatut "no és cap novetat ja que es limita a constatar que la voluntat del poble català, lliurement, democràticament i majoritàriament expressada a les urnes, no hi cap a la Constitució del Regne d'Espanya".

A més, subratlla que les lleis totalitàries han estat recuperades i aplicades pel govern espanyol de Zapatero amb la recent militarització dels aeroports arran del conflicte laboral amb els controladors aeris.

Ciutat no exclosa de la Constitució

Malgrat que a dia d'avui ja són més de 110 municipis els que s'ha exclòs moralment de la constitució espanyola, Mataró no és un d'ells ja que PSC, PP, ICV i CiU van rebutjar la proposta de la CUP. Lluny d'excloure's de la carta magna, segueixen homenatjant la constitució tal com va quedar palès el passat 9 de desembre. "Segueixen insistint en la idea de salvar Espanya i els interessos polítics i econòmics de les classes dominants i dels poders fàctics", lamenta la CUP de Mataró.

Per saber-ne més:

Maulets converteix la constitució en una falla gegant

Jornada de lluita contra la constitució espanyola 

 
 
 
 
 
 
Els municipis exclosos de la Constitució es reuneixen per pactar una estratègia comuna 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid