Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La insuportable impunitat policial-clerical-institucional

Per Maurício Castro, llicenciat en filologia gallega i editor del portal independentista gallec Diário Liberdade

Malgrat que és prou coneguda no deixa de sorprendre’m. L'anunciada visita del líder de l'integrisme catòlic mundial a la nostra capital és defensada i possibilitada per les forces més reaccionàries de la societat postfranquista en la que encara vivim. Les que realment manen.

Feliçment, el poble que encara manté encesa la flama de la resistència contra les arbitrarietats i imposicions d'aquest poder no ha deixat de fer visible l'oposició a la visita, exhibint banderes que aclareixen que som molts i moltes les que no esperem a l'exmilitant de les joventuts nacionalsocialistes alemanyes i actual líder catòlic, Joseph Ratzinger.

06/11/2010 10:34 Andoni Baserrigorri

La visita, com se sap, suposa una despesa milionària sense justificació, sobretot en temps de crisi i retallades socials per al poble treballador. Per això representa la veritable naturalesa de l'Estat i de les seves institucions, col·locades al servei d'una confessió que va fins i tot en contra del que estableix la infumable constitució espanyola actual.

Però no només això. Les banderes que mostren, a Compostel·la, l'oposició d'una part de la població al macroespectacle provaticanista han servit  d’"indici criminal" als més de 6.000 policies espanyols durant les últimes setmanes; policies que, per terra, aire i subsòl ocupen Compostel·la i provoquen veïns i veïnes amb la seva armada i amenaçant presència. La mateixa quantitat d'euros que, per minut, seran malgastats en la visita del dia 6, sense que pugui ser al·legada ni tan sols l'excusa del reclam turístic: l'ocupació hotelera s'ha quedat a la meitat del que estava previst.

Segons han denunciat algunes entitats socials i han confirmat veïns afectats, policies vestits de paisà estan violant il·legalment domicilis compostel·lans que exhibeixen la bandera antiRatzinger a les finestres. Sense ordre judicial ni, en uns quants casos, cap mena d’identificació, entren en habitatges i pressionen les persones que hi resideixen perquè retirin les banderes, fent de la lliure expressió un crim a perseguir. Parlem, no us n'oblideu, de les mateixes institucions que el passat  estiu van organitzar el circ de la selecció espanyola, estenent els colors rojigualdas a les finestres de les cases com a suposada prova de l'espanyolitat de Galiza. Aquelles eren, segons sembla, les banderes de la virtut, aquestes les del pecat.

A tot això se suma una nova actuació violenta: la protagonitzada dijous 4 de novembre als carrers de Compostel·la per dotzenes i dotzenes d’uniformats que van impedir la lliure manifestació de centenars de veïns i veïnes de Compostel·la contra la visita papal. Amenaces a manifestants i a informadors de mitjans alternatius van ser el preàmbul d'una nova càrrega nocturna - una més!- contra compostel·lans i compostel·lanes que simplement circulaven pels carrers de la ciutat. Els caps oberts a cops de porra van ser, una vegada més, el principal argument de les anomenades forces de seguretat de l'Estat.

Aquesta campanya nacionalcatòlica deixa altres perles dignes de tenir en compte: és el cas de la resposta del coordinador general vaticà de la visita, per aquells que pretenien "galeguitzar" la presència de Ratzinger a Compostel·la. El dirigent catòlic, un tal Salvador Domat Búa, va respondre: "La polèmica pel gallec en la litúrgia m'avorreix molt". Una provocació que un país digne no suportaria.

Però, i mentre el poble digne és tractat a cops de porra per la policia espanyola, els seus suposats representants "legítims" netegen el cul amb les seves lleis i principis aconfessionals. Aquí tenim les fotos de l'excomunista alcalde de Compostel·la, governada per forces suposadament "progressistes" (PSOE-BNG), inaugurant un monument al màxim representant de l'església pederasta, homòfoba i misògina.

Cal reconèixer que la realitat que vivim aquests dies és bastant tenebrosa, tant com aquesta església del déu repressor i masclista, que va governar coalitzant amb Franco durant 40 anys i, que pel que es veu segueix governant a l'ombra de l'actual règim. No obstant això, la història no s'atura i tant de bo la llum de la Galiza digna que aquests dies es mostra a les finestres de Compostel·la s'imposi finalment sobre les tenebres de tanta brossa reaccionària.

Ratzinger: eu nom t'espero.

 

051110_agredido

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid