Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Garrotxa acull una nova diada anticonstitució espanyola

L'organització Maulets de La Garrotxa ha organitzat un cop més una diada anticonstitució, amb motiu de la festa oficial de la Constitució espanyola, que enguany celebra el seu 32è aniversari. La jornada tindrà lloc el proper dia 5 de desembre al Casal d'Argelaguer per reivindicar així la llibertat dels Països Catalans i una Constitució pròpia.

La diada s'iniciarà a les quatre de la tarda amb una cercavila i un torneig de botifarra, mentre que a les vuit del vespre el militant de la CUP de Mataró pronunciarà una conferència. A partir de dos quarts de deu del vespre es farà un sopar popular, monòlegs i concert.

30/11/2010 22:22 Drets i Llibertats

Segons remarquen els organitzadors, el 2010 passarà a la història com l'any en què la societat civil es mobilitzà per organitzar unes consultes sobre l'autodeterminació, un dret que l'estat espanyol ens nega, però reconegut en l'article 1 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics de les Nacions Unides, i ratificat per l'Estat Espanyol el 27 de juliol de 1977.

Amb tot, denuncien que el 2010 també serà recordat com l'any en què el propi estat espanyol sentencià l'autonomisme amb la retallada de l'estatutet. De la ma de la seva constitució retallà la voluntat expressada a les urnes dels i les ciutadans/es d'aquest tros de país. En aquest sentit, consideren que amb la darrera etzibada constitucional ens ha quedat més clar que mai que aquesta és una Constitució contra la nació catalana, una Constitució feta per intentar assimilar-nos a aquest sistema destructor, perquè aprenguem a ser bons "españoles". Una Constitució per veure si ens conformem amb ser "región", amb gaudir d'una descentralització limitada i controlada, amb aquesta constitució seguim encadenats a un règim que només va canviar d'aparença però no d'essència.

D'altra banda, ressalten que d'ençà de la retallada, i de retruc del 10 de Juliol, quasi un centenar de municipis ja s'han declarat moralment exclosos de la constitució espanyola. Aquests municipis es reuniren el passat 5 de setembre i signaren el Compromís Municipal Sobiranista de Sant Pere de Rodes amb l'objectiu de fer arribar un manifest al futur president de la Generalitat del Principat on s'hi expressa la voluntat de seguir avançant de forma efectiva cap a la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació.

Maulets considera que ara més que mai cal seguir treballant per no deixar-se enredar per les reformulacions de l'autonomisme, l'autonomisme que va acabar de morir el 10 de juliol. I per això i amb motiu del 32è aniversari de la constitució espanyola, des de Maulets insten a participar i gaudir dels actes de rebuig que han organitza't per a la tarda/vespre del proper diumenge 5 de desembre al Casal d'Argelaguer.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid