Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita, octubre 2010

Ha arribat una plaga potser pitjor que la del caragol poma: els lipdubs. Sense entrar en detalls, però n'hi han pertot i per a tots, i de fet el fenomen entrà amb força a la música compromesa des que el juny s'engegà un concurs de lipdubs per a ser el videoclip d'una cançó de Titot i David Rossell en que guanyà el de Cal Negre. Obrint pas i TV3 n'han filmat un a Porrera* que vol ser el primer rodat en 3D, a Vic se n'ha fet un (amb la mateixa cançó) explícitament "per la independència" que és** rècord mundial en participació. Fins i tot els partits polítics s'hi han apuntat, el Bloc jove en té un i la CORI també. Ara Eskac i mat en preparen un més a Berga, i millor no ser exhaustiu perquè serà l'època però "en surten com bolets".

01/11/2010 16:18 Harmonies de lluita
Mentre en Cesk Freixas ara és més mediàtic que mai, en Pau Alabajos segueix el seu camí "fent les Amèriques" girant durant dues setmanes per universitats, casals i fins un festival de cinema d'Estats Units i el Quebec, on a part de tocar també fa pedagogia sobre la història de la nació a través de la cançó. A la tornada començarà a enregistrar el seu tercer disc, Una amable, una trista, una petita pàtria, previst pel gener de 2011 coincidint amb el festival Barnasants.
Per la seva banda, la gent de Propaganda pel fet! ha inaugurat a Manresa (i en plena recessió) Stroika, una gran sala de concerts polivalent amb molt de potencial. Te locals d'assaig, dutxes i menjador pels grups, pot fer de centre de formació, i vol combinar la programació amb sessions de discoteca.

Imatge activaAra sí. Ja ha arribat el nou disc de Kop, Acció directa, el primer amb en Juanra a les veus des de fa una dècada. En aquest treball el grup compagina la seva habitual contundència i compromís a les lletres amb uns sons que tornen a col·locar-los en la primera línia de foc. Amb una formació nova, es reafirmen com una proposta contundent i demostren que el seu retorn no ha estat ni flor d’un dia ni un exercici de nostàlgia. Els deu talls gairebé sense pausa, sonen més punyents i crus que mai.
També ha arribat l'Ingovernables de Fok, el primer treball d'aquesta proposta que compta amb components d'Avalots, Redbanner i Segona opció, disponible en descàrrega directa. Un treball que incorpora qualitats de cada banda donant-li un punk rock compacte i potent amb consciència social. Els temes prenen com a punt de partida idees genèriques, però també de pel·lícules i llibres com La granja o Battle royale, duent-les al seu terreny de joc. Aviat també estarà disponible en format físic als punts habituals.

Deu fer només un anyet que Malnom es formà a Vila-real, i amb aquest temps ja han tret el seu debut de nom homònim. Son onze talls de rock dur stoner amb influències de rock alternatiu, pop i fins punk rock, i tenen marca de la casa amb unes melodies pròpies prou reconeixibles i adheribles. Les lletres a més toquen el crostó en moltes cançons, sovint amb ironia fina, i entre les cançons hi ha una versió de Que tinguem sort de Lluís Llach. A la seva pàgina us el podeu descarregar.
La cançó inèdita Tenim la clau d'Àlvar Carpi, banda sonora de les Trobades d'Escola Valenciana, obre el recopilatori El disc de la Música en Valencià vol.V. El disc recull 22 cançons de grups que han participat a la Gira 2010 i algunes novetats musicals del País Valencià. Se'n han editat 30000 exemplars que es poden aconseguir als concerts de la Gira i a les universitats públiques valencianes. A més, pot escoltar-se en línia des d'aquest enllaç.

Ja fa quatre anys que els Skarabats tiren endavant aquest grup des de la perifèria de l'Horta. Tot i el seu nom, el grup ha transformat la seva proposta del ska punk amb que van començar a un hard rock amb metal i hardcore potent, melodiós i amb un fum d'influències. Metalbarats és la seva maqueta de presentació, els seus deu talls parlen sobre conflictes internacionals, les injustícies que veuen, i la seva actitud davant la vida.
Per acabar, els Siroll! és un grup de les comarques centrals de Catalunya que fan trash, metal, hardcore, i tot el que se li pugui posar veu gutural, jugant amb els canvis de ritme i posant-hi temàtiques socials. La maqueta que han tret te quatre talls comptats, però el seu repertori propi arriba a la dotzena. L'han penjada a varis servidors: Mediafire, Rapidshare i Megaupload, tot i que també es pot sentir al seu perfil de Myspace.

* Encara no s'ha fet públic
** Encara s'ha de confirmar oficialment

RXI, música compromesa
www.rxi.cat
info@rxi.catAquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la
 
Totes les edicions d'Harmonies de Lluita   
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid