Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Marroc expulsa tres activistes catalans que volien anar al Sàhara Occidental

En arribar a l'aeroport de Casablanca per fer-hi escala, les autoritats marroquines els han arrabassat el passaport i els han retingut més de tretze hores.

Tres sabadellencs acaben de ser expulsats del Marroc mentre es dirigien cap al Sàhara Occidental. La policia els ha retingut durant més de tretze hores quan feien escala a l'aeroport de Casablanca i els ha obligat a agafar el primer vol cap a Barcelona després de retirar-los per la força la targeta d'embarcament i el passaport.

05/11/2010 13:22 Internacional

Fermí Vallbè, Núria Tatger i Roger Serra van sortir ahir al matí en direcció a al-Aiún en el marc del programa d'observació civil que encapçala Solidaris amb el Poble Sahrauí. Preveien estar-s'hi una setmana, però les polítiques restrictives del govern del Marroc arran del campament de protesta que aplega més de vint mil sahrauís a les afores d'al-Aiun els ha impedit trepitjar la zona. Conscients de la dificultat d'accés al territori, els tres activistes pels drets humans no duien cap objecte ni indumentària que els identifiqués com a tals.

Campament de protesta

El campament de haimes que es va alçar fa més de tres setmanes a les afores d'al-Aiún, a Gdeim Izik, ha posat en escac la reputació internacional de Marroc. S'hi apleguen més de vint mil sahrauís que reivindiquen el seus drets socials i culturals dins com a poble, en especial dins de les fronteres del Sàhara Occidental, on són discriminats diàriament per la seva condició de sahrauís.
 
Només la mort de l'adolescent de catorze anys Nayem Elgarhi per part de la policia marroquina el passat 29 d'octubre va encendre les alarmes internacionals. Tanmateix, el govern del Marroc continua impedint l'entrada de periodistes i ciutadans no sahrauís a la zona i la informació només està disponible en xarxes socials i alguns llocs webs.
 
{youtube}xdDhRUcf3nI{/youtube}
 
 
Per saber-ne més:
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid