Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Xavier García Albiol, ni davant la justícia

El president del PP de Badalona, Javier García Albiol, ha comparegut aquest dimecres davant la fiscalia per explicar la distribució, el passat mes d'abril, d'uns díptics que associaven la immigració -concretament els gitanos romanesos- amb problemes d'inseguretat, incivisme i fins i tot delinqüència.

Tot i comparèixer davant la justícia, García Albiol s'ha mostrat segur que no li passarà res, i no ha ni rectificat. És més, ha amenaçat amb continuar criticant la situació d'alguns barris de Badalona. Assegura que ni la denúncia d'ICV-EUiA ni la del Govern el faran callar.

20/10/2010 22:34 Drets i Llibertats

García Albiol ha rebut en tot moment la protecció de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, que ha dit que "é lamentable i vergonyós que un representant democràtic sigui perseguit judicialment per defensar immigració legal i ordenada i demanat fermesa davant immigració il·legal".

El PP va repartir els díptics el passat més d'abril on apareixien lemes com "El teu barri és segur?", acompanyat de fotografies de pintades de la ciutat on s'hi podia llegir "No volem romanesos".

SOS Racisme confia en la justícia

SOS Racisme ha valoratcom "un pas endavant en la lluita contra el racisme" el fet que García Albiol estigui declarant davant el Fiscal del Servei Especial de Delictes de l'Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona. L'associació s'ha mostrat esperançada: "És una prova que l'Estat de Dret pot funcionar i que la llei ha d'actuar amb fermesa amb qualsevol mostra d'apologia de l'odi racial".

"Allà on no hi arriba el sentit comú i la responsabilitat política, hi ha d'haver el sistema judicial", ha assenyalat SOS Racisme, que espera que el procés segueixi endavant, ja que això marcaria "un abans i un després en la utilització gratuïta i deliberada de les minories ètniques sota el paraigües de que tot s'hi val". En aquest sentit, ha alertat que les declaracions de García Albiol "tenen greus conseqüències socials" i que, justament per aquest motiu, la instigació a l'odi i l'apologia del racisme està tipificat com a delicte pel Codi Penal (article 510 i 607.2), i aquest s'ha de fer efectiu. En aquesta línia, recoama activar el protocol davant altres accions o declaracions de les mateixes característiques.

Per altra banda, SOS Racisme ha mostrat la seva preocupació "per la deriva racista del discurs sobre immigració a Catalunya", que es va estenent a diversos partits polítics i líders d'opinió. "Si aquest discurs es radicalitza posarà en greu perill la convivència als nostres barris", ha lamentat.

Per saber-ne més:

Les entitats humanistes acusen el PP de fomentar "la fractura social, el racisme i la violència" 

De la deriva racista europea a l'orgull de ser gitano  

L'ONU critica l'escalada racista i xenofoba francesa envers el poble gitano

Antifeixistes.org dedica un monogràfic al racisme envers el poble gitano 

La CUP de Badalona demana la destitució de Xavier García Albiol 

PP Badalona: "No volem romanesos"  

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid