Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Kaos en la red: Roda de premsa en defensa dels drets i les llibertats

Ahir dijous el col.lectiu "Kaos en la Red" va realitzar una roda de premsa al Sindicat de Periodistes de Catalunya per donar resposta als intents de criminalització del seu projecte contrainformatiu i d'altres mitjans de comunicació alternatius.

L'acte per donar resposta a la criminalització del dret a la informació va comptar amb les intervencions de Manel Márquez, historiador i fundador de Kaos en la Red, Carlos Tena, periodista i col.laborador, Jordi Mir, professor de la Universitat Pompeu Fabra, Esther Vivas, de Revolta Global - Esquerra Anticapitalista , Bruno Valtueña, Secretari General de CGT a Catalunya i David Fernández, periodista del setmanari La Directa. -veure els vídeos de la roda de premsa-

15/10/2010 19:43 Drets i Llibertats

Els ponents van remarcar el caràcter compromès, i promotor dels valors de la pau i de la democràcia de Kaos en la Red i van denunciar la campanya d'acusacions i desprestigi adreçats principalment als mitjans de comunicació alternatius, especialment arran de la vaga general del 29 de setembre.

El fundador de Kaos en la Red, Manel Márquez va exposar durant la roda de premsa que "No ho permetrem, lluitem durant la dictadura franquista en favor de la llibertat d'expressió i ho seguirem fent en democràcia". Les referències a la lluita contra l'etapa franquista van ser diverses; en un dels moments Màrquez va recordar que vivim en un país petit on tot se sap, en referència

 Segons Bruno Valtueña, Secretari General de CGT a Catalunya, aquests atacs contra la llibertat d'expressió reflecteixen la debilitat del sistema, més preocupat per la contestació dels treballadors amb la vaga de funcionaris i la vaga general del dia 29. Per una altra banda, l'activista anticapitalista Esther Vivas va remarcar que aquests atacs es troben emmarcats en un context de criminalització global de l'esquerra social i política i dels mitjans alternatius.

El periodista i col.laborador del medi, Carlos Tena, va portar a terme la lectura del manifest redactat pel col.lectiu Kaos en la Red davant els mitjans de comunicació presents. El també periodista del setmanari La Directa, David Fernández, va llançar dures crítiques a l'Ajuntament de Barcelona i en especial contra la Tinent d'Alcalde Assumpta Escarp, investigada recentment per una polèmica trama de corrupció (Escarp  ha estat relacionada amb la trama del Palau de la Música i les amenaces de mort contra l'exregidora Itziar Gonzàlez).

També es va comptar amb el suport d'un comunicat emès per professors universitaris i llegit per Jordi Mir, professor de la Universitat Pompeu Fabra.

Finalment, Manel Márquez va tancar la seva intervenció advertint la premissa que "Sense democràcia, sense llibertat d'expressió, sense dret a la lliure opinió, no podem ser homes i dones lliures". Una frase i una roda de premsa de les quals els mitjans de comunicació del règim encara no han informat.

 

Per saber-ne més:

Kaos en la reda: Roda de premsa en defensa dels drets i les llibertats

Un centenar de professor(e)s diuen "prou" a la criminalització dels moviments socials

Alerta Solidària respon l'amenaça de censura de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona també vol tancar la pàgina web d'Alerta Solidària 

La CUP de Barcelona se solidaritza amb les webs i els portals que l’Ajuntament pretén tancar 

Escarp (PSC) amenaça Kaos en la red i altres mitjans de comunicació 

Apunt sobre la violència patida a la ciutat de Barcelona 

Dos dels detinguts el 29-S ingressen a presó 

Jutgen tres piquets informatius de la vaga del 29-S 

71 detinguts i centenars de ferits, balanç final de la ràtzia policial del 29-S 

L'altra cara de la vaga: la repressió policial salvatge 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid