Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita, setembre 2010

A mitjans setembre es va saber el guanyador del concurs Hip-hop.cat, en Kelar de Sant Quirze. Qui hi va ser relatà que la final fou prou renyida, i fa pensar que ens esperen interessants fornades de joves rapers en català. De fet si a l'agost ens assabentàvem del que fa Ribbi, aquest HdL en du dos més.
Aquest mes es celebra el desè aniversari del grup del Maestrat Aluminosis i el seu "agro rock": punk rock amb temàtiques tocades des del prisma rural. Repassen el seu repertori, ple d'ironia cítrica, "brofegades i baganades vàries", amb un CD+DVD en directe enregistrat al millor escenari que podien tenir: l'Aplec dels Ports, enguany a Vilafranca del Maestrat. El treball es diu 10 anys d'agro rock, com no podria ser d'altra manera.

04/10/2010 03:19 Harmonies de lluita
Éssers és un grup penedesenc que nasqué ja fa dotze anys i fan punk rock amb tornades corejades, Enderamb tantes influències que canvien tot sovint de registre. Passant per sota de tots els radars, aquest Persistència ja és el seu tercer treball,  més contundent, ràpid i ple de ràbia que mai, "música i lletres critiques, directes i explosives amb tot el que ens envolta".

Una altra interessant novetat és el treball de debut en la seva llengua d'Ender, un jove MC del Camp de Túria que rapeja unes lletres anímiques, reflexives, combatives i plenes de missatge, mesclades amb instrumentals de rap que passen pel jazz, blues, rock i l'electrònica. Transgressió verbal és com es diu la maqueta, i teniu els 10 talls en descàrrega directa.
Un altre MC valencià que s'estrena en la seva llengua és Antítesi, de València ciutat, que coincidint amb la vaga general del 29 presentava la maqueta Tractat de la justa guerra contra el sistema. Es tracta de tretze talls (també en descàrrega directa) de rap combatiu i polític carregats de ràbia. Amb minsos mitjans però amb moltes ganes!

I suposo que ja és de domini públic, perquè es troben ben amunt a les llistes de Myspace, però ja es poden sentir un parell de talls d'avançament del nou de Kop al seu perfil.
 
RXI, música compromesa
www.rxi.cat
info@rxi.cat
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid