Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Davantal

Caça de bruixes
 
Les recents declaracions de la tinent d'alcalde i responsable de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona Assumpta Escarp, criminalitzant i amenaçant amb tancar els portals de diferents mitjans de comunicació d'esquerres (Kaosenlared, Indymedia, La Haine...), d'organitzacions antirepressives com Alerta Solidària i d'altres col·lectius alternatius, així com la recent detenció i processament de Josep Garganté, són un pas més en una onada que pretén criminalitzar les opinions dissidents contra l'actual status quo socioeconòmic.

16/10/2010 11:41 El Davantal
 
La informació és poder. I qui controla els mitjans de comunicació de masses té una capacitat per incidir en el que s'anomena "l'opinió pública" molt gran. No ens ha d'estranyar llavors que els grans mitjans de comunicació, propietat de grans poders empresarials, siguin un dels principals defensors de l'ordre vigent. El tractament que aquests van fer de la vaga general del 29 de setembre va ser qualsevol cosa menys imparcial i objectiu, abans, durant i després d'aquesta.
 

La majoria d'aquests mitjans ja va carregar els dies previs a la jornada de lluita contra el dret de vaga dels treballadors i treballadores, contra el sindicalisme i contra l'existència dels piquets informatius. Com la patronal, van transformar-se per un dia en uns "acèrrims defensors del dret del treball" mentre la resta dels dies de l'any no es recorden gaire d'aquest principi i en canvi sí de fomentar una major precarització del mercat laboral i retallades socials.

Els enfrontaments entre mossos i manifestants durant el 29-S va ser l'excusa aprofitada per fer un pas més en aquesta estratègia de criminalització. L'onada de crítiques contra els mal anomenats "antisistema" va ser un clam en els principals mitjans i a aquests s'hi va sumar el poder polític en boca d'Assumpta Escarp amb les seves polèmiques declaracions. Ningú d'aquests va gosar criticar la violència policial i la violència empresarial que es va exercir aquest mateix dia contra els treballadors que volien exercir el seu dret de vaga i informar d'aquesta.

No és una estratègia nova. Ja en el passat s'ha intentat criminalitzar col·lectius concrets (entre ells l'independentisme combatiu i d'esquerres). S'han tancat mitjans de comunicació en l'estat espanyol (recordem Egin, Egunkaria) i s'han obert processos judicials i empresonat persones i col·lectius lluitadors. La novetat és segurament la virulència i unanimitat mediàtica que s'exerceix en l'actualitat, de viratge cap a la dreta o la ultradreta de diferents formacions polítiques i d'ascens de la xenofòbia, en un context de dura crisi econòmica i de retallades socials. Mentrestant, els responsables polítics i econòmics de la crisi en surten impunes.

És per això que des de Llibertat.cat, portal també atacat pel règim i criminalitzat al seu dia per l'Audiència Nacional espanyola, condemnem aquesta nova onada repressiva sense fonament i ens solidaritzem amb tots aquells col·lectius, persones i mitjans que han estat posats en el punt de mira repressiu ja sigui per Assumpta Escarp, els Mossos d'Esquadra i els seus màxims responsables polítics (Joan Saura, Joan Delort) o els grans mitjans de comunicació defensors de la burgesia. I ens reafirmem en la nostra voluntat de seguir fent la nostra tasca informativa des de una òptica combativa, d'esquerres i independentista.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid