Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La modalitat d'emissió multilingüe d'IB3 podria perjudicar el català

IB3 Televisió ha estrenat la modalitat d'emissió multilingüe de pel·lícules, cosa que permet que els espectadors de la cadena puguin triar veure les pel·lícules en versió original, català o castellà. Segons Joves de Mallorca, aquesta mesura pot afectar el català, de manera que exigeixen a IB3 que canviï aquest model i que el català sigui la prioritària en l'emissió dels continguts de la cadena.

Joves de Mallorcar recorden que la televisió té un paper normalitzador molt important i que cal que la televisió pública de les Balears reflecteixi el tipus de societat que volem, que segons assenyalen és una societat moderna i en català. "Els avenços tecnològics no han de servir per fer una passa enrera en el procés de normalització lingüística", sentencien.

21/09/2010 22:38 Llengua

Per aquest mateix motiu, Joves de Mallorca per la Llengua demana a IB3 televisió que el català continuï essent la llengua prioritària en l'emissió de pel·lícules i altres continguts. Per l'associació, la televisió ha d'esser en català, ja que "és una important eina integradora i, a més a més, és el que el públic jove demana". De la mateixa manera, demanen que el sistema de subtítols siguin en català.

Per altra banda, lamenten que per culpa de la TDT el 80% de les cadenes són en castellà, cosa que deixa el català molt minoritzat en aquest àmbit. Des de l'entitat, a més, recorden que la lluita per una televisió en català és un tema molt d'actualitat, ja que no fa ni mig any que recollien signatures a favor de la campanya d'Acció Cultural del País Valencià "Televisió sense Fronteres."

En aquest sentit, l'entitat exigeix que la incorporació de noves tecnologies als mitjans de comunicació "no serveixi per menysprear la llengua pròpia de Mallorca".

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid