Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La manifestació de la CUP ridiculitza la "unitària" a Girona

El bloc de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a la manifestació de la ciutat de Girona amb motiu de la Diada Nacional ha superat de llarg totes les expectatives aplegant més de 5.000 persones enfront dels pocs centenars que han secundat l'anomenada manifestació "unitària" convocada per partits polítics, entitats i sindicats.
 

La CUP, que ha marxat sota el lema "Democràcia per als Països Catalans. Independència" ha finalitzat a plaça Catalunya i ha deixat completament en evidència el bloc institucional i electoralista, que, secundat per partits com ERC i PSC junts, portava per lema "Som una nació. Nosaltres decidim", un missatge poc clar en comparació amb el to altament reivindicatiu de cada Diada. Malgrat comptar amb multitud de sigles polítiques i cíviques, la manifestació "unitària" ha assolit una xifra irrisòria d'assistents en comparació amb el clam popular en què ha esdevingut el bloc de la CUP.

12/09/2010 04:44 Política
D'aquesta manera, amb un bloc desacomplexadament independentista enfront d'un altre amb el discurs rebaixat, la CUP ha aconseguit que la ciutadania tingués clar on manifestar-se. Convocada també per Maulets, i amb el suport de múltiples organitzacions i col·lectius de les comarques nord-orientals, la manifestació independentista ha aplegat més de 5.000 persones, que s'han manifestat per la ciutat clamant per la independència dels Països Catalans, amb un clima festiu i reivindicatiu. Colles geganteres i grallers han amenitzat la marxa, que ha concorregut pacíficament cridant lemes com "Cap estatut ens farà lliures", "Autodeterminació" o "Independència".
 

Així, l'acte convocat per la CUP ha superat clarament les expectatives, i ha deixat fora de joc el bloc institucional que anava tot darrere, amb el suport de la majoria de partits parlamentaris, que ha aplegat uns centenars de persones. Per la CUP, la massiva assistència a la manifestació convocada per l'esquerra independentista ha reflectit, com ja ho va fer el 10-J, "la configuració d'un espai independentista que reclama la superació del marc estatutari i l'exercici del dret d'autodeterminació del poble català". A més, assegura que "ha esdevingut una nova lliçó a una classe política incapaç de reaccionar amb contundència i valentia en l'actual context polític". En aquest sentit, s'ha demostrat l'encert de mantenir el lema i l'esperit independentista de la manifestació de la Diada un any més, tal com la CUP ha portat fent durant les darreres setmanes davant de les pressions que ha rebut per part dels partits parlamentaris perquè rebaixés el discurs.

Referencialitat indiscutible de la CUP

El conjunt d'assemblees locals de la CUP arreu de les comarques nord-orientals s'han unit per tal d'organitzar una manifestació independentista que ha aconseguit ser secundada pel moviment popular en favor de la independència en la seva globalitat. És per això que el bloc de caire autonomista malgrat comptar amb multitud de sigles polítiques al seu favor ha hagut de constatar el seu fracàs davant dels milers de persones que han marxat amb la CUP pels carrers del centre de Girona cantant consignes en favor de les llibertats del poble català. La mobilització no ha registrat cap mena d'incident gràcies al servei d'ordre de la CUP que ha permès que la protesta es desenvolupés amb total placidesa.

D'altra banda, les activitats organitzades per la CUP durant tot el dia a Girona han transcorregut amb normalitat i han estat seguides per centenars de persones. Un acte polític ha precedit la manifestació. Iñaki Gil de San Vicente, en nom de l'esquerra abertzale, ha fet un parlament en què ha defensat l'oportunitat que significa l'actual escenari obert recentment al País Basc, i ha animat el poble català a continuar treballant per la independència. Un altre parlament, encarat al voltant de la crisi econòmica ha fet una denúncia de l'actual situació i la retallada de drets, i ha fet un crida a secundar massivament la vaga general del 29 de setembre.

Finalment, Jordi Navarro, portaveu de la CUP, acompanyat dels principals membres de les diferents CUP de les comarques nord-orientals, ha remarcat la importància de treballar, des de la base, per la independència dels Països Catalans, per la qual cosa ha animat als assistents a implicar-se en el projecte de la CUP pensant en els comicis municipals del proper mes de maig. L'organització juvenil Maulets també ha realitzat un parlament, i l'acte polític s'ha clos amb la cantada dels himnes per part del music Francesc Ribera, Titot. Finalment, la Diada ha acabat amb el concert jove, que ha comptat amb la participació del grup Eina.

 

cimg0525

 

girona

 

 

cimg0505

  

cimg0494

 

cimg0504


pancarta
 
cimg0481 
 
cimg0492

cimg0507

 

cimg0513

 

 

cimg0528

 


Per saber-ne més:

Manifest nacional de la CUP amb motiu de l'Onze de Setembre

La CUP es marca com a objectiu mantenir el lideratge de la Diada 

El lema independentista de la CUP encapçalarà la manifestació de la Diada a Girona

Les comarques nord-orientals engeguen la maquinària de l'Onze

ERC intenta dinamitar la manifestació de la CUP a Girona promovent-ne una amb el PSC

La CUP de Girona aposta per una manifestació unitària però independentista per l'Onze

La CUP encapçala l'Onze de Setembre a les comarques nord-orientals

Recull d'actes i mobilitzacions per commemorar l'Onze de setembre

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid