Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Esquerra Independentista de la Safor fan una crida a participar al Correllengua

Les organitzacions de l’esquerra independentista de la comarca (Independentistes de la Safor, Maulets, COS i SEPC) han fet una crida per  acudir als actes d'aquest cap de setmana del Correllengua a Gandia.
 
En un comunicat, les organitzacions de l'Esquerra Independentista de la Safor apunten que "el Correllengua de Gandia s'ha consolidat, en els darrers anys, com un dels actes d'afirmació i defensa de la llengua i cultura catalana més importants d'arreu dels Països Catalans". És per aquest motiu que consideren que  "la participació en el mateix ha d’esdevindre una mostra més de la nostra voluntat decidida de no renunciar a viure en la nostra llengua".

25/09/2010 05:20 Llengua

Les organitzacions de "l'esquerra independentista asseguren en el text que no s'aturaran a "l'hora de defensar el valencià i la nostra cultura". I és que són conscients "que sols la utilització del valencià i la reivindicació del seu ús en tots el àmbits de la nostra vida quotidiana poden garantir la supervivència d’un dels trets que ens defineixen com a poble, la nostra llengua. Per tot això animem a totes i tots els saforencs a continuar utilitzant i exigir la utilització de la seua llengua a casa, a l’escola, al treball, a l’administració pública, als bars, a tot arreu!."

També assenyalen al comunicat que "aquells valencianoparlants que no utilitzen la seua llengua quan es troben en qualsevol comarca dels Països Catalans, s’avergonyeixen de ser el que són, i contribueixen de manera , potser involuntària, però decisiva, a la seua pcartell-190ròpia desaparició, en tant que poble.

Per a les organitzacions de l'Esquerra Independentista de la Safor,  "l’ús, la reivindicació i l’exigència de l’ús del valencià és l’arma més forta front a les retallades i a la persecució que l’Estat Espanyol i els seus delegats de la Generalitat Valenciana sotmeten als valencianoparlants. Ni el PP, ni el PSOE, ni ningú, tindran res a fer front a un poble que no renuncia a la seua llengua i cultura!".

En homenatge a Enric Valor

Enric Valor i Hernàndez, fill de l'escriptor Enric Valor, i Eliseu Climent, president d'ACPV, van presentar ahir divendres el Correllengua 2010 que enguany celebra quinze anys al País Valencià i que a més homenatja al Mestre de Castalla en el desè aniversari de la seua mort (13 de gener de 2000).

L'Auca i el Manifest del Correllengua 2010 recorden amb especial emoció al Mestre Rondallaire que va significar per a tothom, fins l’últim dia de la seua vida, un exemple ferm de defensa “del nostre valencià, del català de tots”, com tant li agradava dir.

Manifest Correllengua 2010

15 anys de Correllengua. Correllengua 2010 en homenatge a Enric Valor

auca-190Fa 15 anys que el Correllengua recorre els carrers i les places, les escoles i els instituts de tantes i tantes de les nostres poblacions, organitzat per Acció Cultural del País Valencià. Durant aquests anys, hem tret al carrer un missatge clar i inequívoc en defensa del nostre valencià, de la llengua catalana que parlem, escrivim i volem plenament oficial i normalitzada en tots els nostres pobles i comarques. I avui ho fem amb més força que mai, amb la satisfacció d’haver superat sobradament el difícil repte que ha suposat aconseguir que 651.650 persones donaren suport amb la seua signatura a la iniciativa legislativa “Televisió sense Fronteres”. Efectivament, són 651.650 les persones que hem exigit que totes les televisions en la nostra llengua, començant per TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana, es puguen veure amb normalitat tant al País Valencià com a la resta dels territoris on aquesta llengua és parlada. I ara aquesta iniciativa ha iniciat el seu tràmit parlamentari, malgrat la censura i els intents d’ofegar econòmicament Acció Cultural.

A més, enguany volem recordar amb especial emoció Enric Valor, quan s’acompleixen deu anys de la seua mort. Escriptor i lingüista, soci de la nostra entitat i, sobretot, patriota i home de bé, Enric Valor va ser per a tots nosaltres, fins l’últim dia de la seua vida, un exemple ferm de defensa “del nostre valencià, del català de tots”, com tant li agradava dir. Un exemple de defensa constant i incansable en tots els àmbits i en tots els moments de la vida. Sense anar més lluny, encara el podem recordar llegint públicament els Manifests dels primers Correllengua que ell tant va ajudar a impulsar i consolidar.

Davant nostre s’obren important reptes de futur, si volem aconseguir realment aquesta plena normalitat de la nostra llengua en tots els àmbits de la vida pública, oral i escrita, en els àmbits més tradicionals com en els més innovadors; uns reptes adreçats tant a les persones que ja el parlen com a aquelles que encara no ho fan, tant a la gent que ha nascut ací com a la que ha vingut de fora; uns reptes que hem d’afrontar amb unitat i amb fermesa, per tal de fer real un futur per a la llengua com el somniava Enric Valor, un futur de llibertat i de normalitat plena entre totes les llengües d’Europa i del món. 

Per això, Acció Cultural del País Valencià fa una crida pública al compromís personal i col·lectiu amb la llengua, perquè el treball unitari i positiu ens permet avançar, com demostra l’experiència de la recollida de signatures per TV3 o la dels 15 anys de Correllengua.

Visca el Correllengua i visca el País Valencià!

 

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid