Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita, agost 2010

L'Anuari 2010 de la Música i l'Espectacle als Països Catalans que es presentà el passat juliol constatava una vegada més la importància del sector del directe, que segueix en creixement tot i la crisi i que corrobora que el tall ha passat de mans de les discogràfiques a dels promotors i sales. Aquesta constant és nova, al contrari que la vella constant que els Verdcel volen denunciar, la de les falses i malintencionades acusacions d'alguns mitjans maniqueus.

 

02/09/2010 19:55 Harmonies de lluita

L'agost és mal mes per a les novetats, però tot i així es poden rescatar un seguit de debuts. El d'Ells bramen, això sí, van presentar el seu primer llarga durada el juliol. El grup d'Alcora fan una proposta accessible a base de rock i blues titulada Crida lliure!, compta amb veu femenina i unes lletres que caminen entre allò més intimista i allò més compromès.

foto_ellsbramenEls Carpa Juanita son de Sant Quintí de Mediona i duen un parell d'anyets tocant. És una multitudinària banda que fa ska punk, reggae, rumba, mestissatge, funk, rock and roll i fins a hardcore, creant una mescla variada, original i identificativa. Acaben de treure una maqueta que val més escoltar al seu Myspace per imaginar-se el sarau que poden muntar en directe.

Els seus components van passar per molts grups abans de formar Familia Bolson: punk rock hardcore des de Sants. Combinen ritmes a mig temps amb d'alters de més accelerats, s'ho treballen, ho fan bé i amb sinceritat, i diuen que el seu directe impacta. Fa un temps que van enregistrar la primera maqueta, i aquesta tardor ja volen gravar el disc.

Fa cinc anys que Skalingrad va perfilant el seu estil musical i sumant membres. Els valencians fan un ska punk variadet: moments ballables i canya a estones, amb lletres reivindicatives. Fa uns mesos que han tret la maqueta Alternativa ska! i la comparteixen a través de Jamendo.

L'Alley i el Nano s'han trobat per fer una maqueta dita Alley vs Nano. Tres talls de hip hop a dos micros entre el de Sant Feliu i el de Sant Just que ha servit per guanyar experiència i seguir endavant amb els seus projectes paral·lels. Es pot descarregar des d'HHGroups.
Més bombo i caixa: el jove Ribbi s'ha ajudat d'en Nie per fer la seva primera maqueta en català A mi no me la jugues. Des de Palau i Plegamans amb temátiques socials, polítiques i personals, us la podeu descarregar des d'aquí.

Per propers mesos estarem preparats per el que ens pugui vindre. Kop, per primera vegada noves cançons pròpies des de l'excarceració d'en Juanra, Eina, després del debut amb l'Art de la guerra ara volen musicar Lenin, i Fok, la nova formació amb gent d'Avalots i Red banner. Tots tres s'han posat a gravar i aviat en sentirem de noves seves.

 

RXI, música compromesa
www.rxi.cat
info@rxi.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid